Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Meta i vejret i eftermarkedet efter stærk toplinjevækst

1/8 06:35

Meta Platforms' satsning på kunstig intelligens synes at have båret frugt i andet kvartal, hvor selskabet slog forventningerne i markedet - blandt andet som følge af højere annoncepriser end ventet.

- Vi havde et stærkt kvartal, og Meta AI har kurs mod at blive den mest anvendte AI-assistent i verden inden årets udgang, siger stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg i regnskabet.

Meta har ifølge Bloomberg News sagt, at selskabet gør brug af kunstig intelligens til at forbedre målretningen og dermed også effektiviteten af annoncer.

Gennemsnitsprisen per annonce voksede i andet kvartal med 10 pct. mod ventet 5,96 pct.

Satsningen på kunstig intelligens er dog også omkostningsrig, og derfor har Meta løftet sine forventninger til omkostningerne i 2024 til 37-40 mia. dollar fra 35 til 40 mia. dollar.

Aktien steg 7,2 pct. i det amerikanske eftermarked.

I andet kvartal voksede Meta, der også står bag det sociale medie Instagram, med 22 pct. til 39,07 mia. dollar målt på toplinjen. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News regnet med en omsætning på 38,34 mia. dollar.

Meta venter i tredje kvartal, at omsætningen vil lande i niveauet 38,5-41 mia. dollar. Her er midtpunktet på 39,75 mia. dollar højere end konsensus i markedet på 39,16 mia. dollar.

Dertil landede indtjeningen på 14,85 mia. dollar, hvor der var ventet 14,59 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire