Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Store banker er i modvind - C25-rekord ser ud til glippe

1/8 11:15

Stemningen er vendt til det negative på det danske aktiemarked torsdag formiddag, hvor især bankerne trækker ned.

De amerikanske aktiefutures peger ellers på en svagt positiv åbning, efter at den amerikanske centralbank onsdag aften åbnede døren for en rentenedsættelse i september og medvirkede til store stigninger på Wall Street.

Men herhjemme og i resten af Europa er stemningen overvejende negativ, da flere af morgenens europæiske regnskaber ikke rigtigt er faldet i markedets smag.

- Der er blandt andet nogle regnskaber ude fra Daimler (Trucks, red.) og BMW, som påvirker stemningen negativt. Også bankerne er ramt. Finans klarer sig værst i Europa, efter at blandt andet Société Générale er kommet med regnskab, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

C25-indekset indledte ellers torsdag morgen så højt som 2021,23 - og altså over alletiders lukkerekord på 2020,69 fra den 12. november 2021. Men siden er indekset sivet til 2006,90, svarende til et fald på 0,2 pct. fra onsdag.

MODVIND TIL BANKER

Det er med de danske bankaktier i bunden. Faldende renter på obligationsmarkedet i kølvandet af meldingerne fra den amerikanske centralbank og et dyk i Société Générale på 7,6 pct. har ramt de europæiske bankaktier, og de danske banker går altså ikke fri.

Værst går det Jyske Bank, der siver 2,5 pct. til 549 kr. Danske Bank taber 1,1 pct. til 208,70 kr., Nordea ligger 0,7 pct. lavere i 80,12 kr., og Sydbank taber 2,6 pct. til 362,40 kr.

Danske Bank har ellers fået løftet sit kursmål hos den amerikanske storbank Citi, der nu sigter efter kurs 272 mod tidligere 255. Anbefalingen er stadig "køb".

CARLSBERG-RIVAL MELDER OM SVÆRT MARKED I KINA

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten AB Inbev, der i andet kvartal har overrasket positivt på indtjeningen.

AB Inbev stiger 1,7 pct. i Belgien, men herhjemme ligger Carlsberg 0,6 pct. lavere i 828,40 kr.

AB Inbev, der står bag mærker som Budweiser, Stella Artois og Corona, kunne i Europa se såvel omsætning som ølvolumener vise lav encifret vækst. Langt mindre opmuntrende er meldingerne fra Kina, hvor også Carlsberg slår sine folder. Her var ølmarkedet svagt i perioden, oplyser AB Inbev, der desuden blev ramt af dårligt vejr i de af landets regioner, hvor selskabet har stærke positioner.

I samme branche falder Royal Unibrew med 0,8 pct. til 537 kr.

NKT-RIVAL FALDER TRODS OPJUSTERING

En afsmitning fra udlandet er der også på NKT. Kabelproducentens italienske rival Prysmian er kommet med regnskab og falder efterfølgende 3,6 pct. fra åbningen.

Regnskabet er ellers krydret med en opjustering af forventningerne til driftsindtjeningen efter en stærk udvikling i første halvår.

Herhjemme falder NKT 1,3 pct. til 612 kr. Aktien har dog fortsat givet et positivt afkast på 32 pct. i år.

Der er torsdag også pres på Novo, der falder 0,8 pct. til 904,30 kr. Reuters skriver torsdag, at Novos vægttabsmiddel Wegovy er på vej på markedet i Australien.

.\\˙ MarketWire