Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Powell medvirker til rentefald

1/8 11:38

Rentefald i USA er torsdag skyllet videre ind over de europæiske obligationsmarkeder, herunder det danske, hvor handlerne henter inspiration i aftenens rentemeldinger fra den amerikanske centralbank.

Banken fastholdt som ventet renten, og centralbankchef Jerome Powell levede op til forventningerne i finansmarkedet og åbnede døren for en rentereduktion i september, under forudsætning af at økonomien arter sig.

Den tiårige amerikanske rente er efterfølgende faldet omkring 5 basispoint efter dansk børslukketid onsdag. Rentefaldet herhjemme løber op i omkring det halve - eller 2 basispoint til 2,27 pct. ligeledes målt på den tiårige rente.

Fra USA kommer der i eftermiddag ugentlige tal for nytilmeldte ledige samt indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI, og de vigtigere ISM-data for industrien foruden anlægsinvesteringer.

Nøgletallene blandes med Bank of Englands rentemeddelelse, der måske, måske ikke, indeholder en rentereduktion.

- Sænker Storbritannien renten, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat torsdag.

Fra eurozonen er der i løbet af formiddagen kommet arbejdsløshedstal for juni, der viser en uventet stigning til 6,5 pct. fra 6,4 pct. i maj. Økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret arbejdsløshed.

.\\˙ MarketWire