Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Fransk storbank og tyske bilaktier trækker ned

1/8 12:43

Jublen på Wall Street, efter at den amerikanske centralbank torsdag åbnede døren for en rentenedsættelse til september, har ikke fundet vej til Europa torsdag middag.

I stedet falder de fleste aktiemarkeder blandt andet som følge af pres på bilproducenterne efter en nedjustering fra Daimler Trucks og en regnskabsskuffelse fra BMW.

Desuden falder flere af bankerne. Rentefald på obligationsmarkedet og morgenens regnskab fra den franske storbank Société Générale falder ikke i markedets smag.

Den paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved middagstid 0,4 pct. lavere i 516,19.

- Det faktum, at nogle sværvægtere sænker forventningerne lover ikke godt fremadrettet, og kan meget vel forklare, hvorfor de europæiske markeder underpræsterer.

- Skuffende regnskaber, aftagende vækst for industrisektoren, kinesiske forbrugere, der ikke længere redder efterspørgslen, og en mulig genopvågning af inflationen, er ikke så behagelig en cocktail, siger Stefane Ekolo, aktiestrateg hos TFS Derivatives, til Reuters.

BILPRODUCENTER I BAKGEAR

Blandt de største tabere i torsdagens handel er Société Générale, hvis detailbank i Frankrig skuffede i andet kvartal. Aktien ligger 7,6 pct. lavere.

I bilsektoren falder BMW med 2,8 pct. oven på sit kvartalsregnskab, der viste, at driftsmarginen skrumpede til 8,4 pct. fra 9,2 pct. i samme periode sidste år. Analytikere havde ventet en margin på 8,8 pct. ifølge Bloomberg News.

Daimler Truck taber 2,7 pct. efter en nedjustering. Mercedes Benz ligger 2,4 pct. lavere, og Volkswagen undgår heller ikke skrammer og taber 1,6 pct., selv om morgenens regnskab viste, at lønsomheden egentlig var lidt bedre end ventet i andet kvartal.

Driftsmarginen hos Volkswagen faldt til 6,6 pct. fra 7 pct. i samme periode året før. Her havde analytikerkorpset ventet et dyk til 4,2 pct.

ROLLS-ROYCE TIL TOPS

Rolls-Royce er til gengæld flyvende torsdag, efter at den britiske producent af flymotorer har meddelt, at det vil genindføre udbyttebetalingerne for første gang siden pandemien.

Aktien løftes efter sit halvårsregnskab med 10,8 pct. og har sat kurs mod rekord.

Flymotorproducentens regnskab er krydret med en opjustering af forventningerne til den underliggende driftsindtjening til 2,1-2,3 mia. pund fra tidligere ventet 1,7-2,0 mia. pund og et analytikerestimat på 1,98 mia. pund.

.\\˙ MarketWire