Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks opjustering ingen overraskelse: Størrelsen overrasker dog i Sydbank

1/8 14:32

A.P. Møller-Mærsk har torsdag leveret en slet overraskende opjustering af forventningerne til 2024, men til gengæld imponeret med størrelsen på den nye prognose.

Mærsk regner nu med at tjene 2 mia. dollar mere på indtjeningen, efter at fragtraterne over de seneste måneder er steget betragteligt.

- Vi havde regnet med, at Mærsk havde en opjustering mere i støbeskeen. Siden den seneste opjustering er raterne steget 30 pct., og efterspørgslen er fortsat på et fornuftigt niveau, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Opjusteringen begrundes med fortsat uro i Det Røde Hav, og Mærsk venter nu et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 9-11 mia. dollar og et EBIT-resultat på 3-5 mia. dollar.

Forventningerne blev senest løftet 4. juni - ligeledes med henvisning til situationen i Det Røde Hav.

Den tidligere prognose var ifølge Mikkel Emil Jensen til den konservative side, da et EBIT-overskud i bunden af spændet 1-3 mia. dollar faktisk afspejlede en negativ indtjening i divisionen Ocean.

Opjusteringen er større, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med, da konsensus i markedet lød på et EBITDA-overskud på 2,26 mia. dollar og et EBIT på 868,3 mio. dollar.

Alligevel sendes B-aktien i Mærsk ned med 0,7 pct. til 11.355 kr. efter opjusteringen. Med i den nye prognose er også løftede forventninger til de frie pengestrømme på nu mindst 2 mia. dollar mod tidligere mindst 1 mia. dollar.

Og det kan være forklaringen, mener Mikkel Emil Jensen.

- Pengestrømmene følger ikke med op i samme tempo som resten af prognoseløftene. Det kan godt være, at det tager toppen af nogle underliggende forventninger om, at der skulle genstartes et aktietilbagekøbsprogram, siger han til MarketWire.

Sydbank-analytikeren pointerer videre, at der er lagt op til stærke regnskaber for andet og i endnu højere grad tredje kvartal, men at sigtbarheden er noget mindre i fjerde kvartal.

.\\˙ MarketWire