Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Mærsk ned trods opjustering og banker i bund

1/8 17:10

Stemningen var mandag negativ ude i Europa og i Danmark, hvor især bankerne fik på hattepulden. Det negative fik større effekt mod slutningen af den europæiske handel, da USA vendte stigninger ved åbningen til fald. Foruden bankerne var også Mærsk i fokus, da aktien faldt trods en større end ventet opjustering.

I kongeriget og resten af Europa var stemningen overvejende negativ, da flere af morgenens europæiske regnskaber faldt ikke rigtig i markedets smag.

Stemningen ude i Europa var blandt andet påvirket af skuffende regnskaber og finansaktierne har det heller ikke godt ude i Europa, påpeger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Bankerne var ved dansk lukketid den dårligste performende gruppe i det brede Stoxx 600-indeks med et fald på 4,2 pct. ved danske lukketid. Primært påvirket af et skuffende regnskab fra den franske storbank Société Générale, hvis detailbank i Frankrig skuffede i andet kvartal.

Af andre skuffende regnskaber var der tale om tal fra BMW, Daimler Trucks og Volkswagen og bilsektroen var da også den næstmest faldende sektor i Stoxx 600.

C25-indekset indledte torsdag med en stigning, men den holdt ikke længe og indekset endte med et fald på 0,7 pct. i 1996,49.

MODVIND TIL BANKER

De danske C25-banker indtog bunden af indekset. Faldende renter på obligationsmarkedet i kølvandet af meldingerne fra den amerikanske centralbank og et dyk i Société Générale ramte de europæiske bankaktier, og de danske banker gik ikke fri.

Værst gik det for Jyske Bank, der faldt 3,6 pct. til 543 kr. Danske Bank tabte 2,2 pct. til 206,30 kr., Nordea sluttede med et fald på 1,7 pct. til 79,38 kr.

Danske Bank fik ellers sent onsdag løftet sit kursmål hos den amerikanske storbank Citi, der nu sigter efter 272 kr. for aktien mod tidligere 255 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

MÆRSK OPJUSTERING OG FORELØBIGE TAL UDEN EFFEKT

Mærsk opjusterede sine forventninger til 2024 før regnskabet i næste uge. Efter lidt sving endte aktien i rødt. B-aktien faldt 2 pct. til 11.200 kr.

Mærsk regner nu med at tjene 2 mia. dollar mere på indtjeningen, efter at fragtraterne over de seneste måneder er steget betragteligt. Nu ventes et EBITDA på 9-11 mia. dollar og et EBIT-resultat på 3-5 mia. dollar.

Opjusteringen var større, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med, da konsensus i markedet lød på et EBITDA-overskud på 2,26 mia. dollar og et EBIT på 868,3 mio. dollar.

At Mærsk-aktien faldt på opjusteringen, kan ifølge senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen skyldes, at de frie pengestrømme ikke følger med op i samme tempo som resten af prognoseløftene. I den nye prognose er også løftede forventninger til de frie pengestrømme på nu mindst 2 mia. dollar mod tidligere mindst 1 mia. dollar.

CARLSBERG-RIVAL MELDER OM SVÆRT MARKED I KINA

Carlsberg fik nyt fra konkurrenten AB Inbev, der i andet kvartal har overrasket positivt på indtjeningen. AB Inbev kunne i Europa se såvel omsætning som ølvolumener vise lav encifret vækst. Langt mindre opmuntrende var meldingerne fra Kina, hvor også Carlsberg slår sine folder. Her var ølmarkedet svagt i perioden, oplyste AB Inbev, der desuden blev ramt af dårligt vejr i de af landets regioner, hvor selskabet har stærke positioner.

Carlsberg faldt 0,5 pct. til 829,40 kr. og kollegaen Unibrew faldt 1,7 pct. til 532,50 kr.

NKT-RIVAL TRAK NKT MED NED

En afsmitning fra udlandet var der også på NKT. Kabelproducentens italienske rival Prysmian kom med regnskab og faldt ved dansk lukketid knap 8 pct. Regnskabet var ellers krydret med en opjustering af forventningerne til driftsindtjeningen efter en stærk udvikling i første halvår.

Herhjemme faldt NKT 3,2 pct. til 600,50 kr. Aktien har dog fortsat givet et positivt afkast på knap 30 pct. i år.

.\\˙ MarketWire