Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Mærsk, Novo Nordisk og CIP

2/8 06:32

BØRSEN

MÆRSK OPJUSTERER FOR TREDJE GANG EFTER FRAGTKAOS I DET RØDE HAV

Uro i forsyningskæderne har sendt fragtpriserne i vejret. Det får nu Mærsk til at løfte selskabets prognose for årets driftsresultat til mellem 20,7 og 34,6 mia. kr. fra 6,9 og 20,7 mia. kr. Analytiker kalder opjusteringen “et vidnesbyrd om de kraftige ratestigninger, der har været”. (Forside, side 4)

SYV UGER TIL, AT RENTEN SÆNKES I USA

Den amerikanske centralbankchef Powell sender klart signal om lavere renter. Så verden er på vej mod lavere renter trods fortsat høj inflation. Men det står ikke i vejen for lidt lavere rente. (Side 7)

SALG AF LANDBRUGSMASKINER RAMT AF INTERNATIONAL NEDGANG

På grund af svage økonomier dykker eksporten af agroudstyr nu for første gang i flere år, viser tal fra agroindustrien. (Side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

CIPS AMERIKANSKE VINDMØLLEPROJEKT ER RAMT AF »MILJØKATASTROFE

Et vindmøllekollaps ramte de rige og berømte – og venstreorienterede – amerikaneres sommerkoloni i Martha’s Vineyard. Bag projektet står blandt andre danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der har store summer på spil. Men nu truer ulykken med at skade det grønne momentum, som CIP gerne vil udnytte. (Forside, side 4-5)

NOVO-KONKURRENTS VÆGTTABSMEDICIN KAN NU FÅS I DANMARK

Amerikanske Eli Lilly er trådt ind på det danske marked med et modstykke til Novo Nordisks diabetes- og fedmemedicin. Selvom Novo Nordisk lige nu har bedst fat i markedet, kan bedre produkter slå medicinalgiganten af pinden, vurderer analytiker. (Side 2)

NYE RENTELØFTER FRA USA’S CENTRALBANK BEGEJSTRER AKTIEMARKEDET

Den amerikanske centralbank har sat kursen mod en rentenedsættelse i september. Så langt, så godt. Spørgsmålet er så, om alting går, som man håber og forventer. Aktiemarkedet var i første omgang tilfreds. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

A.P. MØLLER-MÆRSK HAR IGEN OPJUSTERET SINE FORVENTNINGER

(Forside, side 9)

MAGASIN DU NORD I NY OFFENSIV – UDVIDER MED ”SMÅ” BUTIKKER

Magasin du Nord vil knytte salgskanalerne over for forbrugerne tættere sammen, så stormagasiner, onlineshop og et nyt butikskoncept, der efter planen skal rulles ud rundtom i Danmark og udlandet, kombineres. (Side 2)

GLOBAL PRODUKTION AF KØD OG MEJERIVARER STIGER MEN IKKE I DANMARK

Det globale forbrug af kød, mejeriprodukter og andre fødevarer ventes at vokse hastigt de kommende år. Det vil især få fødevareproduktionen til at vokse i lande, hvor landbruget har lav effektivitet og høje udledninger af drivhusgasser. (Side 4-5)

VIND OG SOL HAR OVERHALET BRUGEN AF FOSSILE BRÆNDSLER

EU har ramt en ny milepæl i 2024, hvor vedvarende energi for første gang har overhalet strømproduktionen fra fossile brændstoffer. (Side 6-7)

CS WIND OFFSHORE LEVERER HISTORISK UNDERSKUD

Den nordjyske underleverandør til vindmølleindustrien CS Wind Offshore har fortsat underskud og nu fattes selskabet penge. Selskabet venter dog at ende med et markant overskud i år. (Side 7)

FEDERAL RESERVE HAR ÅBNET DØREN FOR EN RENTENEDSÆTTELSE OM HALVANDEN MÅNED

Den amerikanske økonomi nærmer sig det punkt, hvor det vil være passende at sænke renten. Og hvis nøgletallene arter sig, kan det ske til september, lød det onsdag aften fra Federal Reserves chef, Jerome Powell. (Side 8)

INFLATIONEN I EUROOMRÅDET ER HØJERE END VENTET

Friske tal fra det europæiske statistikbureau Eurostat viser, at inflationen i de 20 eurolande var over det ventede i juli. (Side 8)

URO I DET RØDE HAV FÅR MÆRSK TIL AT OPJUSTERE MED MILLIARDBELØB

A.P. Møller-Mærsk har hævet forventningerne til driftsresultatet og til det frie cash flow som følge af forstyrrelser i forsyningskæderne. (Side 9)

.\\˙ MarketWire