Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Intel storskuffer og lancerer kæmpe spareplan: 15 pct. af medarbejderne skal væk

2/8 06:34

Intel skuffede markant med sine resultater i andet kvartal, og samtidig lancerer selskabet en gigantisk spareplan, der blandt andet indebærer en nedskæring af 15 pct. af arbejdsstyrken og en suspendering af udbyttebetalingen fra fjerde kvartal.

Aktien dykkede med 19,1 pct. til 23,56 dollar i eftermarkedet torsdag.

I andet kvartal omsatte Intel for 12,8 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 13,0 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie blev samtidig 2 cent mod konsensus om 10 cent blandt analytikerne.

For tredje kvartal venter Intel en omsætning på 12,5-13,5 mia. dollar, og også det er en stor skuffelse i forhold til konsensus blandt analytikerne, som inden regnskabet var 14,4 mia. dollar.

Som konsekvens af spareplanen på samlet 10 mia. dollar vil Intel desuden suspendere sin udbyttebetaling fra og med fjerde kvartal i år.

Intel har omtrent 110.000 medarbejdere, så 15 pct. svarer altså til 16.500 ansatte.

- Omsætningen er ikke der, hvor vi gerne vil have den. De finansielle resultater er ikke, hvor vi gerne vil have dem, konstaterer Dave Zinsner, der er finansdirektør hos Intel, i et interview med Bloomberg News.

Han peger derfor på, at sparetiltagene er nødvendige for at få Intel i en position til at kunne skabe en mere bæredygtig forretning for fremtiden.

.\\˙ MarketWire