Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amazon straffes for svag prognose - aktien bakker i eftermarkedet

2/8 06:34

E-handelskæmpen Amazon blev straffet i torsdagens eftermarked, efter at selskabet satte tal på andet kvartal.

Her var omsætningen en spids under det ventede, mens indtjeningen omvendt slog konsensus i markedet.

Til gengæld skuffede prognosen for driftsresultatet i tredje kvartal klart, og derfor blev aktien sendt ned med 6,9 pct. til 171,37 dollar.

Amazon omsatte i andet kvartal for 148,0 mia. dollar mod en forventning om 148,8 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Indtjeningen per aktie overraskede omvendt positivt ved at lande på 1,26 dollar mod ventet 1,04 dollar.

Prognosen for tredje kvartals driftsresultat skuffer ved at pege på 11,5-15,0 mia. dollar, hvor analytikerne på forhånd havde sigtet efter 15,7 mia. dollar.

Forventningerne til omsætningen er 154,0-158,5 mia. dollar. Også det skuffer i forhold til analytikernes forhåndsforventninger på 158,4 mia. dollar.

I andet kvartal var driften ellers bedre end ventet, da den landede på 14,7 mia. dollar mod ventet 13,6 mia. dollar.

En del af forklaringen på skuffelsen i prognosen er heftige investeringer i kunstig intelligens, der også har ramt flere andre store teknologinavne i andet kvartal.

For mens der er blevet sparet på omkostningerne i den klassiske e-handelsforretning, er der med den anden hånd blevet investeret kraftigt i løsninger inden for kunstig intelligens, der ifølge Amazon repræsenterer en mulighed på mange milliarder dollar om året.

.\\˙ MarketWire