Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rød dag for Mærsks asiatiske konkurrenter

2/8 06:55

Der er fald over hele linjen til Mærsks asiatiske konkurrenter inden for containertransport fredag morgen.

De asiatiske aktiemarkeder er generelt hårdt ramt, og udsalget startede på Wall Street torsdag efter at et stærkt skuffende drop i de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, som fik investorerne til at frygte, at amerikansk økonomi er ved at køre af sporet.

Aktiviteten faldt til det laveste i otte måneder efter fald i nye ordrer, mens antallet af nye ledige, der søger om arbejdsløshedsunderstøttelse steg til det højeste niveau i næsten et år.

Mærsk opjusterede torsdag forventningerne til året, hvilket var helt som ventet blandt analytikerne. Det danske rederi regner nu med at tjene 2 mia. dollar mere på indtjeningen, efter at fragtraterne over de seneste måneder er steget betragteligt.

Opjusteringen begrundes med fortsat uro i Det Røde Hav og generelt stigende fragtpriser, og Mærsk venter nu et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 9-11 mia. dollar og et EBIT-resultat på 3-5 mia. dollar.

Aktien blev dog sendt ned med 2 pct., og det kan ifølge Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, hænge sammen med at forventningerne til de frie pengestrømme ikke blev løftet tilsvarende til resten af prognosen.

Det kan godt være, at det tager toppen af nogle underliggende forventninger om, at der skulle genstartes et aktietilbagekøbsprogram, siger han til MarketWire.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling fredag:

Rederi
Udvikling i procent fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
-1,6
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)
-5,7
Nippon Yusen KK (Tokyo)-3,6
HMM (Sydkorea)
-1,8
Evergreen Marine (Taiwan)
-1,4
Cosco Shipping (Hongkong)
-2,6
Orient Overseas (Hongkong)
-1,5

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire