Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiemarkederne ryger længere ned i kulkælderen efter skuffende jobrapport

2/8 14:40

En overraskende svag amerikansk arbejdsmarkedsrapport har fredag eftermiddag sendt aktierne endnu længere i hullet, efter at de seneste dage har budt på skuffende nøgletal fra verdens største økonomi.

En i forvejen mistrøstig stemning på aktiemarkederne bliver forværret, så det danske C25-indeks øger faldet til 2,2 pct. fra 1,5 pct. umiddelbart før statistikken blev kendt. Futuren for det amerikanske S&P 500-indeks øger desuden sit fald 1,9 pct. fra 1,0 pct.

På obligationsmarkedet bliver den toneangivende tiårige amerikanske rente sendt markant videre ned til 3,79 pct. fra 3,93 pct. umiddelbart før.

På valutamarkedet sendes den amerikanske dollar desuden videre ned over for euro, så en euro koster 1,0865 dollar mod 1,0832 dollar umiddelbart før.

For den torige amerikanske statsobligationsrente, der følger centralbankrenten tættere, bliver det til et dyk til 3,88 pct. fra 4,12 pct. umiddelbart før. Det er den laveste toårige rente siden maj 2023.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viser en skuffende beskæftigelse uden for landbruget på 114.000 personer i juli, hvor der var ventet 175.000.

Det er den laveste jobskabelse siden januar 2021, hvor coronapandemien hærgede.

Samtidig er arbejdsløsheden steget til 4,3 pct. fra 4,1 pct. - det højeste niveau siden oktober 2021.

Torsdag eftermiddag viste ISM-erhvervstillidsopgørelsen for fremstillingssektoren et stærkt skuffende dyk, som fik investorerne til at frygte, at amerikansk økonomi er ved at køre af sporet.

Aktiviteten faldt til det laveste i otte måneder efter fald i nye ordrer, samtidig med at opgørelsen over antallet af nye ledige, der søger om arbejdsløshedsunderstøttelse steg til det højeste niveau i næsten et år.

Det udløste torsdag bred risikoaversion på tværs af markederne, trods den amerikanske centralbanks signal tidligere på ugen om, at en rentenedsættelse kan komme i september.

.\\˙ MarketWire