Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skuffende jobrapport peger mod en snarlig rentenedsættelse, vurderer Sydbank

2/8 14:57

Den meget vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli skuffer med en lavere jobskabelse og en højere end ventet arbejdsløshed, hvilket bakker den amerikanske centralbank op i, at den kan sætte renten ned til september.

Det vurderer Sydbanks seniorøkonom Kim Blindbæk efter fredagens jobrapport viste at der blev skabt 114.000 arbejdspladser i juli, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News ventede et lille fald til 175.000 fra de nedrevidere 179.000 for juni.

- Arbejdsmarkedsrapporten viser, at vi begynder at nærme os rentenedsættelser i verdens største økonomi, skriver Kim Blindbæk med henvisning til, at arbejdsmarkedet er kølet lidt ned i de seneste måneder.

Det kan ses på den lidt længere kø af arbejdsløse amerikanere og et fald i antallet af vikarer, forklarer seniorøkonomen med henvisning til, at arbejdsløshedsprocenten i juli steg til 4,3 pct. fra 4,1 pct. i juni. For lidt over et år siden lå arbejdsløsheden dog på 3,4 procent, hvilket var omkring det laveste niveau i flere årtier.

- På onsdagens rentemøde fortalte Fed-direktør Jerome Powell også, at renten kan blive sænket i september, hvis økonomien fortsætter den nuværende kurs. Da inflationen i USA er aftaget på det seneste, kan Fed tillade sig at lægge mere vægt på arbejdsmarkedet, hvor vi på det seneste har set små sprækker i fundamentet, skriver Kim Blindbæk.

En rentesænkning i september er ifølge seniorøkonomen også understøttet af, at lønstigningerne er aftaget til 3,6 pct. i juli fra 3,8 pct. i juni.

Inden rentemødet i september mangler dog fortsat to inflationsrapporter og en jobrapport, der ifølge Kim Blindbæk bliver afgørende for renteudvalgets beslutning.

.\\˙ MarketWire