Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Udtalte fald oven på svag jobrapport - Intel styrtdykker

2/8 15:42

Den laveste jobskabelse i USA siden januar 2021 har fredag forværret derouten for det amerikanske aktiemarked, der i forvejen var presset af svage regnskaber fra Amazon og Intel.

De to selskaber fremlagde i eftermarkedet torsdag deres regnskaber fra andet kvartal. For Amazons vedkommende skuffede prognosen, mens Intel vil sløjfe aktionærudbyttet i fjerde kvartal efter et svagt kvartal og undervældende forventninger.

Jobskabelsen uden for landbruget var i juli 115.000 mod ventet 175.000 stillinger. Samtidig blev sidste måneds jobskabelse skruet ned. Arbejdsløsheden steg dertil uventet til 4,3 pct. fra 4,1 pct.

Det går værst ud over det teknologitunge Nasdaq-indeks, der også presses af et generelt tryk på teknologisektoren. Indekset bakker 2,4 pct.

Imens falder det brede S&P 500-indeks med 1,4 pct., og Dow Jones dykker 0,9 pct.

Udviklingen følger kursfald på 1,2-2,3 pct. torsdag, hvor industriaktiviteten målt på ISM-indekset viste en sløj udvikling.

Fredagens jobrapport bød dog også på positiv læsning for handlerne, da stigningstakten for gennemsnitstimelønningerne på årsbasis aftog til 3,6 pct. fra 3,8 pct.

INVESTOR SER KRITISK PÅ NVIDIA OG AI

De amerikanske teknologiaktier i megacap og særligt Nvidia er i "bobleland", vurderer storinvestoren Elliott Investment ifølge Financial Times.

Der ses samtidig kritisk på kunstig intelligens, der vurderes at være "overhyped" med mange anvendelser, der endnu ikke er klar til teknologien.

Endvidere vurderer Elliott ifølge Financial Times, at anvendelsesmulighederne for kunstig intelligens "aldrig kommer til at være omkostningseffektive, aldrig kommer til at virke rigtigt, vil bruge for meget energi og vil vise sig at være utroværdige".

Nvidia falder 5,7 pct.

AMAZON STRAFFES FOR PROGNOSE

Onlinehandelsgiganten Amazon får fredag ved børsåbning barberet næsten 185 mia. dollar af markedsværdien ved børsåbning i USA.

Samlet falder medlemmet af "Magnificent Seven" med 9,9 pct. efter sit regnskab for andet kvartal, hvor omsætningen skuffede en spids, mens indtjeningen omvendt var bedre end ventet.

Det var prognosen til gengæld ikke. Amazon venter i tredje kvartal et driftsresultat på 11,5-15,0 mia. dollar, mens markedet ifølge Bloomberg News havde ventet 15,7 mia. dollar.

Skuffelsen skyldes blandt andet, at onlinegiganten investerer voldsomt i kunstig intelligens.

INTEL I STØRSTE FALD I 42 ÅR

Chipproducenten Intel oplever fredag sit største endagsfald i 42 år, hvor aktien falder over 27 pct. efter regnskabet for andet kvartal.

Her stod skuffelserne i kø: resultaterne i andet kvartal, forventningerne til tredje og udsigten til en suspenderet udbyttebetaling i fjerde.

Det har fået Intel til at varsle en storstilet spareplan, der blandt andet indebærer en nedskæring på 15 pct. af medarbejderstaben, svarende til omtrent 16.500 ansatte. Spareplanen skal føre til besparelser på 10 mia. dollar.

Intel skuffede både med omsætningen og indtjeningen i andet kvartal, og prognosen for tredje kvartal om en omsætning på 12,5-13,5 mia. dollar var også væsentligt under konsensus i markedet på 14,4 mia. dollar.

Også Snap, der står bag det sociale medie Snapchat, er i frit fald, efter at selskabet fremlagde regnskab torsdag efter børslukning.

Snaps prognose for indtjeningen i tredje kvartal på 70-100 mio. dollar var væsentligt under konsensus i markedet på 110,5 mio. dollar.

Det sender aktien ned med 20,7 pct.

EXXON BELØNNES FOR REGNSKAB

Oliegiganterne Exxon Mobil og Chevron går hver sin retning ved åbningen fredag, efter at selskaberne har fremlagt regnskab for andet kvartal.

Exxon overraskede positivt med både omsætningen og indtjeningen per aktie i perioden, da opkøbet af Pioneer i maj har hjulpet med at løfte produktionen.

Aktien stiger 1,4 pct.

Omvendt falder Chevron 2,1 pct. efter sit regnskab, der skuffede på indtjeningen.

Oliekæmpens justerede indtjening var i kvartalet 2,55 dollar per aktie mod ventet 2,93 dollar.

.\\˙ MarketWire