Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hedgefond kalder Nvidia "overhypet" og AI for en "boble"

2/8 16:17

Hedgefonden Elliott Management har fortalt investorerne, at Nvidia er i en "boble", og at den form for kunstig intelligens, der har drevet chipgigantens fantastiske kursridt, er "overhypet".

Det skriver den britiske finansavis Financial Times.

Den Florida-baserede hedgefond, som har i omegnen af 70 mia. dollar under forvaltning, skrev i et nyligt brev til kunderne, at megacap-teknologiaktierne, især Nvidia, var i "bobleland", og at fonden er "skeptisk" med hensyn til, at store teknologiselskaber vil blive ved med at købe chipgigantens grafikprocessorer i så store mængder.

AI er "overhypet med mange anvendelsesmuligheder, der ikke er klar til at indtage spotlyset", skriver Elliot Management ifølge Financial Times.

Mange af AI's formodede anvendelsesmuligheder vil ifølge Elliot Management aldrig være omkostningseffektive, vil aldrig fungere rigtigt, vil bruge for meget energi eller vil vise sig at være utroværdige.

Nvidia-aktien fortsætter nedturen fredag med et minus på 4,9 pct. til 103,82 dollar.

Nedturen er dermed øget til over 20 pct. siden lukkerekorden i juni i 135,58 dollar og intradag rekorden i 140,76 dollar, hvor Nvidia kortvarigt bestred tronen som verdens største selskab med en markedsværdi på mere end 3300 mia. dollar.

Aktien er dog stadig steget godt 110 pct. i år og mere end 600 pct. siden starten af 2023.

.\\˙ MarketWire