Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Mærsk, European Energy og Rockwool Fonden

5/8 06:32

BØRSEN

GRØN BRÆNDSTOFFABRIK TÆT PÅ FÆRDIG EFTER FORSINKELSE

Efter en skredet tidsplan melder den danske energiudvikler European Energy sig klar til inden årets udgang at producere det første e-metanol på en ny grøn brændstoffabrik. Det nye power-to-x-anlæg, der skal omdanne grøn strøm til brændstof til f.eks skibe, står samtidig til at blive et af de første af sin slags i storskala herhjemme. (Forside, side 6-7)

IT-BRANCHEN SATSER PÅ AI FOR NY VÆKST

Flere års optur i væksten hos den danske it-branche ser ud til at være slut. Nu satser industrien på, at kunstig intelligens vil sætte gang i investeringerne igen, lyder det fra organisation. (Side 2)

DANSK ØKONOMI STÅR STÆRKT I GLOBAL FINANSURO

De seneste uger har været præget af finansiel modvind, men hvis det eskalerer, er der meget tørt krudt i kælderen. Renterne kan sænkes markant. (Side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

ROCKWOOL FONDEN STEMPLER IND I GLOHED DEBAT: DANSKERNE ARBEJDER MEGET

Når flere danskere vælger at gå på deltid, kan det udfordre velfærdsstaten. Sådan lød det for nylig i Berlingske. Analysechef i Rockwool Fonden Anders Bruun Jonassen har dog en anden forklaring. Han mener, at danskerne arbejder som aldrig før. (Forside, side 6)

MÆRSK BLEV ADVARET AF MYNDIGHEDERNE FLERE DAGE FØR MISSILANGREB

De danske myndigheder advarede Mærsk forud for det første missilangreb mod rederiet i Det Røde Hav, afslører dokumenter. Efterfølgende sejlede Mærsk igen og igen i området og blev udsat for endnu flere angreb. (Side 7)

KINESISKE SLAGTILBUD UNDERGRAVER EUROPÆISKE LUKSUSMÆRKER

Kinesiske forbrugere kan spare store summer på at købe deres håndtasker og sko over nettet, og det koster de store luksuskoncerner dyrt. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SALGET DYKKER PÅ VIGTIGE MARKEDER HOS DEN DANSKE TØJBRANCHE

Eksporten af dansk mode dykkede i fjor udløst af usikkerhed og tilbageholdende forbrugere – og det med 10 pct. til Tyskland, som er suverænt største marked. (Side 20)

TECHGIGANTER BYGGER OG UDVIDER I RASENDE FART

Tre techgiganter, Microsoft, Meta og Google, brugte i første halvår tilsammen 500 mia. kr. på først og fremmest at bygge datacentre til AI-beregninger. Det er en voldsom stigning. (Side 21)

.\\˙ MarketWire