Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Goolsbee: Vi overreagerer ikke på baggrund af én måneds data

5/8 06:35

Den amerikanske centralbanks beslutningstagere kommer ikke til at overreagere på baggrund af bare én måneds data.

Sådan lyder det fra Austan Goolsbee, der er chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, efter at den officielle jobrapport for juli fredag har skabt yderligere bekymringer for tilstanden i økonomien.

- Vi har aldrig lyst til at overreagere på nogen måneds tal. Men hvis arbejdsløsheden kommer til at stige højere end det neutrale niveau, er det lige nøjagtig den slags klemme på den anden side af mandatet, som loven siger, at Federal Reserve skal tænke over og reagere på, lyder det fra Goolsbee i et interview med Bloomberg TV.

Chicago-chefen for centralbanken peger på, at det er ledelsens ansvar at se igennem data og finde den rette balance, så bevægelserne i renten bliver "stabile" og kontrollerede.

Han fastholder samtidig, at det til enhver tid vil være de økonomiske forhold, der afgør, hvornår tiden er inde til en rentenedsættelse - og hvor stor den i givet fald skal være.

Men når tiden er inde til en rentenedsættelse, vil det sjældent blive bare en enkeltstående af slagsen, påpeger Austan Goolsbee, som dermed indikerer, at der er god sandsynlighed for flere på hinanden følgende pengepolitiske lempelser.

Reaktionen kommer på baggrund af en svært skuffende jobrapport, der viste en klart lavere jobskabelse end ventet uden for landbruget i juli, ligesom tallet for juni også blev nedrevideret.

Tallet kommer kort efter, at Federal Reserve tidligere i denne uge fastholdt sin ledende rente og i stedet indikerede, at den første rentenedsættelse i denne cyklus vil komme i september. Det har fået investorerne til at bekymre sig om, hvorvidt det kan være for sent, hvis økonomien ikke skal køre af sporet, og derfor falder både renter og aktier tungt fredag.

Jobrapporten viste en jobskabelse uden for landbruget på 114.000 i juli mod økonomernes forventning om 175.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. For juni blev tallet samtidig nedrevideret til 179.000 fra tidligere oplyst 206.000.

.\\˙ MarketWire