Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Massiv uro varsler laveste renter i år

5/8 07:13

Bekymringerne har stadig et stærkt greb i investorerne mandag morgen, oven på massive aktie- og rentefald i slutningen af sidste uge. Fredag vakte den imødesete amerikanske jobrapport opsigt, da den blot forstærkede billedet af, at økonomien er på vej ned i gear. Jobskabelsen var en del lavere end ventet, sammenligningstallet for juni blev nedrevideret, og også arbejdsløsheden overraskede til den høje.

Det har skabt frygt for, at den amerikanske centralbank kommer for sent med en ventet rentenedsættelse til september og allerede burde have handlet på rentemødet i sidste uge.

Mandag morgen er der udtalte fald på aktiemarkederne i Asien, hvor også renterne falder yderligere en tand.

Den tiårige danske rente lukkede fredag 7 basispoint lavere i 2,15 pct. Det er i forvejen det laveste niveau i år.

Fredag faldt den tiårige amerikanske rente med 19 basispoint til 3,79 pct., og mandag morgen er den tiårige amerikanske rente faldet yderligere 4 basispoint til 3,75 pct.

Den toårige amerikanske rente ligger i 3,80 pct. mod et lukkeniveau på 3,88 pct. i fredags, hvor den toårige rente dykkede hele 27 basispoint.

ISM SERVICE I FOKUS

Mandagens nøgletalskalender omfatter endelige opgørelser af indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI, i eurozonen og USA.

Mest opmærksomhed ventes dog om indkøbschefernes aktivitetsindeks, ISM, for servicesektoren i USA. Her ventes en lille stigning til 51,0 i juli fra 48,8 i juni. Et niveau over 50 indikerer vækst.

Netop ISM-indekset for fremstillingsindustrien skuffede i sidste uge, og fik kursfaldene på aktiemarkederne og rentefaldene til at rulle.

- Skulle ISM-indekset for servicesektoren falde yderligere i juli, kan det udløse markante rentefald. Især i lyset af, at investorerne i høj grad søgte mod sikker havn efter ISM-indekset for industrien i juli faldt mere end ventet, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar.

ROLIGE MELDINGER FRA CENTRALBANKEN

Meldingerne fra den amerikanske centralbank tyder dog ikke på, at bankens beslutningstagere er voldsomt bekymrede for, at økonomien er på vej til at køre af sporet, fordi pengepolitikken ikke er blevet lempet i tide.

Thomas Barkin, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, sagde fredag, at banken bør holde sig fra at skære sin ledende rente mere end 25 basispoint, når lempelserne sætter ind - formentlig til september.

Han kaldte jobskabelsen uden for landbruget på 114.000 i juli for et "fornuftigt tal," selv om det ikke er så godt som tidligere, og selv om det var en klar skuffelse i forhold til konsensus blandt økonomerne.

- Mere betydelige reduktioner ville typisk blive associeret med en økonomi, der føles som om, den forværres hurtigt, siger han ifølge Bloomberg News i et interview med New York Times.

Og Austan Goolsbee, der er chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, er heller ikke voldsomt alarmeret.

- Vi har aldrig lyst til at overreagere på nogen måneds tal. Men hvis arbejdsløsheden kommer til at stige højere end det neutrale niveau, er det lige nøjagtig den slags klemme på den anden side af mandatet, som loven siger, at Federal Reserve skal tænke over og reagere på, lyder det fra Goolsbee i et interview med Bloomberg TV.

Markedet er dog ikke overbevist. Rentefutures indikerer rentenedsættelser på samlet over 120 basispoint på de kommende tre rentemøder i september, november og december.

For en måned siden ventede markedet blot en nedsættelse på 50 basispoint i år.

.\\˙ MarketWire