Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japanske aktier tager kæmpe fald i panisk marked - teknologi og banker i skammekrogen

5/8 08:49

Begge toneangivende aktieindeks i Japan faldt mandag med mere end 12 pct., da investorerne kastede al risiko fra sig i et panisk marked.

Fredagens sløje arbejdsmarkedsrapport fra USA har skabt enorm frygt for, at det ender med recession i USA, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i sidste uge undlod at sænke sin ledende rente og i stedet indikerede, at den første nedsættelse i denne cyklus vil falde i september.

Nikkei-indekset i Japan faldt med 12,4 pct., og det brede Topix tabte samtidig 12,2 pct. Nedturen har også haft godt fat i både Taiex-indekset i Taiwan og Kospi-indekset i Sydkorea, da det særligt er teknologiaktierne, som investorerne har kastet fra sig.

De to indeks faldt mandag med henholdsvis 8,4 pct. og 8,8 pct.

Den japanske yen styrkes mandag markant i investorernes flugt fra risiko, og det gør blot faldene blandt de japanske aktier værre, da en klart stærkere valuta gør ondt på de eksporterende selskaber.

- Stemningen omkring aktier vil formentlig forblive skrøbelig for nu, idet markedsdebatten - med den næste store arbejdsmarkedsrapport en måned ude i fremtiden - sandsynligvis vil blive omkring en blød landing versus en recession i USA , siger Chetan Seth, der er aktiestrateg for Asien/Stillehavsområdet hos Nomura Holdings, til Bloomberg News.

Blandt enkeltaktierne kan det noteres, at chipkæmpen Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. faldt med 9,8 pct. i Taipei, hvilket er aktiens hidtil største fald på en enkelt dag.

I Sydkorea gik det desuden hårdt ud over Samsung, som bakkede med 9,9 pct., hvilket markerer det største fald siden finanskrisen for den aktie.

Blandt bankerne i Japan noteredes det største fald for sektoren som helhed siden slutningen af 1980'erne desuden ifølge Bloomberg News.

Mitsibishi UFJ Financial Group faldt 17,8 pct., mens Sumitomo Mitsui Financial Group og Mizuho Financial Group faldt henholdsvis 15,5 pct. og 19,7 pct.

.\\˙ MarketWire