Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiestrateg: Der er panikstemning - men det undrer at det går så vildt for sig

5/8 08:52

De asiatiske aktiemarkeder banker ned mandag morgen, og de amerikanske markeder ser ud til at følge trop i eftermiddag.

I Japan er det toneangivende Nikkei 225 faldet mere end 12 pct., mens det teknologiprægede amerikanske Nasdaq-indeks indikeres ned med over 5 pct., mens det brede S&P 500 står til at falde 2,9 pct.

I Europa falder futures for det toneangivende tyske DAX-indeks med 2,1 pct.

- Der panikstemning, og det er måske lidt mere voldsomt end en normal korrektion, men nu må vi se, hvad det udvikler sig til, siger Oscar Barner Bernhardtsen, der er aktiestrateg hos Saxo Bank, til MarketWire.

Et par skuffende tal for den amerikanske økonomi var i sidste uge med til at øge investorernes frygt for, at den amerikanske centralbank er for sent ude med rentenedsættelserne til at forhindre en recession.

Navnlig den amerikanske jobrapport skuffede og sendte markederne i rødt for anden dag i træk, men det kommer alligevel bag på Saxo Bank-strategen, at det går så vildt for sig.

- Det er jo ikke, fordi der er krise på grund af den jobrapport, der var i fredags. Der bliver jo stadig skabt job, siger han.

Det er især de japanske aktier, der sammen med teknologiaktierne bliver solgt ud af. Det er også de aktier, der har været mest rift om i år og som har skabt markante afkast.

Af den årsag ser Oscar Barner Bernhardtsen også, at Novo Nordisk kan blive ramt i dag.

- Ikke fordi, at det er en dårlig virksomhed, men fordi det er noget af det, som folk har overinvesteret i. Der er for mange investorer, og hvis de allesammen vil ud på samme tid, hvem skal så købe?, lyder det fra strategen.

Også kryptovalutaerne er ramt, og bitcoin banker ned med 16,7 pct.

- Kryptomarkedet er også helt smadret, og det er jo bare et tegn på, at der virkelig bliver taget risiko ud af markedet, siger Oscar Barner Bernhardtsen.

Det er ifølge Otte Friedrichsen, der er aktiechef hos Formuepleje, svært at spå om, i hvor høj grad de store fald fra Asien vil ramme Europa og USA, når markederne åbner.

- Det er klart, at når vi ser på futures for både USA og Europa, så er det røde tal over hele linjen. Det er svært at svare på, om der kan kommende lignende fald i Europa og USA. Et fald på 5 pct. til Nasdaq er også voldsomt, og husk på, at Nasdaq også faldt i fredags, siger Otte Friedrichsen.

- Der kommer nogle enkelte nøgletal i dag, der kan være med til at ændre billedet. Men øjeblikket er det risikoaversion, usikkerhed og bekymring om en mulig recession, der præger billedet, siger han videre.

.\\˙ MarketWire