Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PFA's chefstrateg ser ikke nogen recession lige om hjørnet: Store aktiefald ligner panik

5/8 10:15

De voldsomme aktiefald, der prægede Asien mandag og også smitter af i Europa og på de amerikanske futures, ligner lidt en overreaktion på en ganske vist svag, men ikke stærkt alarmerende, amerikansk arbejdsmarkedsrapport fredag.

Sådan lyder det fra Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg hos PFA. Hun ser ikke umiddelbart en recession true lige om hjørnet.

- Der tales om, at vi skal 1 pct.point ned i rente i USA nu i år, og det er altså recessionstilstande. Der er vi ikke endnu, som jeg ser det, siger hun til MarketWire.

- Den svage arbejdsmarkedsrapport fra USA fredag var påvirket af orkan, hvor mange var hjemsendt. Så det er nok et mere forstyrret tal, end man lige havde troet. Jeg vil forvente, at arbejdsmarkedet retter sig igen i august, men der er jo lang tid til tallene. Hvis vi går op i helikopteren og kigger på de store nøgletal, har jeg svært ved at se, at der venter en recession lige om hjørnet, fortsætter chefstrategen.

Hun venter derfor ikke flere dage i træk med så store fald, som det har været tilfældet mandag.

JAPAN HÅRDT RAMT AF STYRKET YEN

Kigger man specifikt på Japan, hvor de to toneangivende aktieindeks mandag dykkede med over 12 pct., spiller særligt en klart styrket yen også ind, lyder vurderingen fra Tine Choi Danielsen.

Det har nemlig fået investorerne til at lukke mange positioner, hvor der er blevet lånt til lave renter i Japan, ned - såkaldte carry trades.

- Lige med hensyn til Japan skal man tænke meget på styrkelsen til yen. Det får mange af de her såkaldte carry trades til at blive lukket ned. Historisk set har vi også set en meget stor sammenhæng mellem udviklingen i yen og i aktiemarkedet, siger Tine Choi Danielsen.

- Japan har haft et rigtig godt første halvår på grund af den meget svage yen, fortsætter hun.

Blandt andet bankaktier og teknologiaktier var meget hårdt ramt mandag, hvor Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) tog sit største fald til dato på en enkelt dag.

Det hænger blandt andet sammen med amerikanske Intels nærmest katastrofale regnskab for andet kvartal torsdag aften dansk tid, som fredag også medførte det største fald til den aktie i mere end 40 år.

- Intels regnskab fra sidste uge trækker også rigtig meget ned og er med til at gøre rigtig ondt på chipselskaberne, på påpeger Tine Choi Danielsen.

.\\˙ MarketWire