Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab overtager de fulde rettigheder til lægemiddelkandidat fra Biontech

5/8 12:07

Genmab har overtaget de fulde rettigheder til lægemiddelkandidaten Acasunlimab fra Biontech. Det sker, efter at den tyske biotekkæmpe har valgt ikke at deltage i den videre udvikling af lægemiddelkandidaten, der udvikles til behandling af metastastisk ikke-småcellet lungekræft.

Som led i overtagelsen af udviklingsprogrammet er det aftalt, at Genmab potentielt skal betale Biontech visse milepælsbetalinger og encifrede royalties af et eventuelt salg af lægemidlet.

Det øvrige partnersamarbejde mellem de to virksomheder fortsætter uændret.

Genmab bekræfter desuden, at det planlægger at indlede fase 3-studier med Acasunlimab i løbet af i år.

- Mens den kliniske profil for Acasunlimab er opmuntrende, har Biontech informeret virksomheden om, at den har taget denne beslutning af grunde, der vedrører selskabets porteføljestrateg, skriver Genmab.

Topchef Jan van de Winkel betegner i meddelelsen desuden partnerskabet som "meget succesfuldt," og ser fine muligheder for, at Genmab kan få midlet på markedet på egen hånd.

- Genmab er usædvanligt godt positioneret til at maksimere potentialet i Acasunlimab, og vi er overbeviste om udsigten til at tage Acasunlimab til sen udvikling som vores andet helejede Genmab-aktiv ud over Rina-S. Vi ser frem til vores fortsatte partnerskab med Biontech om andre pipeline-programmer, siger Jan van de Winkel ifølge meddelelsen.

.\\˙ MarketWire