Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Indeks rammer laveste niveau i seks måneder - rystelser fra Japan går igen

5/8 12:24

Der findes kun én vej for de europæiske aktieindeks mandag middag - og det er ned. De store børser er under pres, og det tyske DAX-indeks fører an med et fald på 2,6 pct. mandag middag.

Det brede Stoxx 600-indeks falder 2,6 pct., og kun 17 aktier er i grønt ud af de 600 i indekset. Indekset ligger i 485,10, hvilket er det laveste siden februar.

Det er frygten for, at USA kan være på vej mod en recession, der har grebet investorerne, der sælger ud. Bevægelserne i Europa er dog ikke så store som dem i Japan, hvor Nikkei-indekset lukkede 12,4 pct. lavere mandag.

- Det største fald i Nikkei-indekset i næsten 40 år går ikke upåagtet hen uden en eller anden form for følgevirkning på tværs af de europæiske markeder, siger Chris Beauchamp, chefanalytiker hos IG Group, til Reuters.

Stoxx 600-indekset kom under 500 for første gang siden den 15. april i fredags, efter at en lunken amerikansk arbejdsmarkedsrapport sendte aktierne ned og frygten for en recession i vejret. Markederne ser en 78 pct. chance for en rentesænkning på 50 basispoint fra Federal Reserve den 18. september, mens de venter rentenedsættelse nummer to fra Den Europæiske Centralbank den 12. september.

GALDERMA STIGER L'OREAL-OPKØB

Trods dårligdommene mandag er der dog lidt lyspunkter på aktiehimlen.

Den schweiziske hudplejekoncern Galderma, der blandt andet laver hudpleje til at fylde rynke ud med, stiger 7,5 pct. på børsen i Zürich.

Selskabet går frem, efter at franske L'Oreal har købt 10 pct. af aktierne. Købsprisen er ikke oplyst, men ser man på Galdermas samlede markedsværdi, vil andelen på de 10 pct. være omkring 1,6 mia. schweizerfranc, eller 12,8 mia. kroner, værd, skriver Bloomberg News.

Opkøbet indeholder ligeledes en større partnerskabssaftale mellem L'oreal og Galderma om at samarbejde om udviklingen af nye anti-age-produkter.

L'Oreal falder 0,4 pct. mandag middag.

I Holland stiger kemikalieproducent OCI Global 7,1 pct., efter at Woodside Energy har oplyst, at koncernen vil købe den hollandske koncerns ammoniakprojekt i Texas for 2,35 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire