Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab dykker oven på revideret aftale med partner: Kan løfte omkostningerne

5/8 13:20

Det falder umiddelbart ikke i aktiemarkedets smag, at Genmab har indgået aftale med sin tyske partner Biontech om at overtage de fulde rettigheder til lægemiddelkandidaten Acasunlimab.

Genmab falder mandag ved 13.15-tiden med 5,8 pct. til 1806 kr. - en nedtur, der ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen kan hænge sammen med, at aftalen på sigt vil øge Genmabs omkostningsbase. Desuden læser investorerne muligvis noget negativt ind i Biontechs beslutning.

Selv forklarer både Biontech og også Genmab imidlertid, at Biontech anser den kliniske profil af Acasunlimab som opmuntrende, og at beslutningen er truffet af grunde, der vedrører Biontechs porteføljestrategi.

- Men jeg vil ikke udelukke, at investorerne ser det her negativt og som udtryk for, at kandidaten måske ikke er så stærk, som Biontech havde håbet på, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Hertil kommer, at Genmab nu selv skal stå for de videre omkostninger til lægemiddelprogrammet, i stedet for at dele dem med Biontech.

- Og måske endnu mere vigtigt, så vil Genmab jo selv tage den her lægemiddelkandidat videre, hvilket kan være forbundet med stigende omkostninger, vurderer Sydbank-analytikeren.

I meddelelsen bekræfter Genmab således, at det planlægger at indlede fase 3-studier med Acasunlimab i løbet af i år, efter at Acasunlimab har vist lovende resultater som behandling af metastastisk ikke-småcellet lungekræft.

Som led i overtagelsen af udviklingsprogrammet er det i øvrigt aftalt, at Genmab potentielt skal betale Biontech visse milepælsbetalinger og encifrede royalties af et eventuelt salg af lægemidlet.

Det øvrige partnersamarbejde mellem de to virksomheder fortsætter uændret.

Aftalen ændrer heller ikke på Genmabs forventninger til i år.

.\\˙ MarketWire