Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Drastiske tider kræver drastiske tiltag: Wharton-professor opfordrer til kæmpelempelse

5/8 15:14

Udsigten til omfattende kursfald på børsen i USA efter yderligere to dage i mørkerødt bør få den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at reagere - og der skal reageres prompte og kraftigt.

En halv time inden børsåbning peger de amerikanske aktieindeksfutures ned med 3,1-5,5 pct. Værst går det ud over futuren for det teknologitunge Nasdaq 100-indeks.

- Jeg opfordrer til en nødrentesænkning på 75 basispoint og en indikation om en yderligere nedskæring på 75 basispoint ved næste møde i september - og det er minimum, lyder opfordringen fra Jeremy Siegel, der er professor ved Wharton Business School, til CNBC ifølge Bloomberg News.

Federal Reserve fastholdt onsdag sin rente i 5,25-5,50 pct., men indikerede ved samme lejlighed, at september kunne blive startskuddet for en rentesænkning.

Jeremy Siegel mener altså, at renten i USA bør være omkring 3,75-4,00 pct. i stedet.

Også hos den finansielle rådgiver Devere Group opfordres der til rentesænkninger. I en kommentar skriver topchef Nigel Green, at renten bør sænkes 25 basispoint i denne uge.

Panikstemningen startede med at brede sig torsdag, da en skuffende opgørelse for erhvervstilliden i den amerikanske industri målt på ISM-indekset skuffede. Fredag fulgte en stor opbremsning i jobskabelsen i juli og en uventet stigning i arbejdsløsheden.

Det har øget frygten for, at den amerikanske økonomi er afkølet for meget og kan gå i recession.

Sideløbende har den japanske centralbank, Bank of Japan, hævet sin rente, hvilket har fået flere investorer med carry-handler til at sælge ud af deres aktiver for at finansiere de lån, der har været i blandt andet japansk yen.

Med carry-handler har investorer lånt penge i blandt andet yen og investeret i højere forrentede valutaer som dollar. De lån skal nu afvikles.

.\\˙ MarketWire