Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk rentekurve er ikke længere inverteret: Toårig over tiårig rente

5/8 15:22

Den amerikanske rentekurve har netop været positiv for første gang i mere end to år, efter at den har været inverteret siden juli 2022.

Renten for den toårige amerikanske statsobligation, der følger den amerikanske centralbanks rente tæt, har mandag nået et lavpunkt i 3,65 pct., mens renten på en tiårige statsobligation samtidig er dykket til 3,66 pct. fra fredagens lukkeniveauer i henholdsvis 3,88 pct. og 3,79 pct.

Den kendsgerning, at rentekurven lige er kommet tilbage til normalen med en tiårige rente over den toårige, passer med dagens fortælling om, at den amerikanske centralbank kan have konstrueret en hård landing for økonomien.

En inverteret rentekurve har ofte tidligere været et signal om en forestående recession, men det er ofte først, når den stejler og kommer tilbage over nul, at den økonomiske afmatning indtræffer, skriver Bloomberg News.

Det betyder, at kurvens bevægelse bidrager til de dystre udsigter for risikoaktiver på kort sigt på grund af bekymringer om, at det amerikanske arbejdsmarked kan bremse meget hurtigere op end forventet.

I denne rentecyklus toppede den toårige rente i oktober sidste år i 5,22 pct., og mandagens rente er tilbage på niveauet for september 2022. Renten for den tiårige toppede også i oktober sidste år i 5,00 pct., mens renten mandag er tilbage på niveauet for juni 2023.

Mandagens store udsalg af risikoaktiver er blandt andet drevet af stor frygt for recession efter de seneste dages skuffende amerikanske nøgletal. Torsdag skuffede den amerikanske ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren, og fredag viste jobrapporten den laveste jobskabelse siden januar 2021 og den højeste arbejdsløshed siden oktober 2021.

.\\˙ MarketWire