Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Panikken på finansmarkederne kan blive dæmpet af servicesektorfremgang - vurderer Sydbank

5/8 16:28

Efter nogle dage med stærkt skuffende nøgletal fra USA er mandag eftermiddag landet et bedre et af slagsen, hvilket understreger, at den amerikanske økonomi ikke er gået helt i stå.

Det pointerer Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen, efter at den amerikanske ISM-erhvervstillid for servicesektoren mandag eftermiddag har vist en stigning til 51,4 i juli fra 48,8 i juni.

Indekset er dermed kommet tilbage over balancepunktet i 50, der indikerer øget aktivitet i sektoren, som udgør 80 pct. af amerikansk økonomi, og samtidig signalerer virksomhederne nu igen fremgang for både antallet af nye ordrer og beskæftigelsen.

- Lige nu er der bål og brand på finansmarkederne. Blandt andet fordi investorerne efter et par svage nøgletal fra USA er blevet bekymrede for den amerikanske økonomi, skriver Søren Kristensen, der lægger vægt på, at det beroliger investorerne en smule.

Renterne stiger i kølvandet på tallet, og aktiemarkederne falder knapt så meget som tidligere mandag. Det danske C25-indeks ligger mandag eftermiddag med et dyk på 3,4 pct.

- Vi ser dog fortsat afgrundsdybe panderynker hos investorerne, og der er fortsat en snert af panik i luften. Hvis panikken på markederne fortsætter, kan vi se centralbankerne træde til og forsøge at gyde olie på vandene. Der er vi dog ikke endnu, og med dagens tal har vi taget et skridt væk fra det scenarie, afslutter Søren Kristensen.

.\\˙ MarketWire