Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Renten steg efter bedre end ventet amerikansk erhvervstillid

5/8 17:00

Renterne faldt over en kam både i Europa og herhjemme. Faldene fulgte massive aktiefald i Asien og ikke mindst Japan, hvor det toneangivende aktieindeks kunne notere et fald på over 12 pct.

Den tiårige danske rente endte mandag uændret i forhold til fredag i 2,15 pct. Det var et bedre end ventet amerikansk nøgletal, der var med til at løfte renten i den sidste handelstime.

ISM-erhvervstilliden for servicesektoren viste en stigning til 51,4 i juli fra 48,8 i juni. Indekset er dermed kommet tilbage over balancepunktet i 50, der indikerer øget aktivitet i sektoren, som udgør 80 pct. af amerikansk økonomi. Og det understreger, at den amerikanske økonomi ikke er gået helt i stå, pointerer Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen.

- Lige nu er der bål og brand på finansmarkederne. Blandt andet fordi investorerne efter et par svage nøgletal fra USA er blevet bekymrede for den amerikanske økonomi, skriver Søren Kristensen i en kommentar.

Fredag vakte den imødesete amerikanske jobrapport opsigt, da den blot forstærkede billedet af, at økonomien er på vej ned i gear, da jobskabelsen var en del lavere end ventet. Det har skabt frygt for, at den amerikanske centralbank kommer for sent med en ventet rentenedsættelse til september og allerede burde have handlet på rentemødet i sidste uge.

- Vi ser dog fortsat afgrundsdybe panderynker hos investorerne, og der er fortsat en snert af panik i luften. Hvis panikken på markederne fortsætter, kan vi se centralbankerne træde til og forsøge at gyde olie på vandene. Der er vi dog ikke endnu, og med dagens tal har vi taget et skridt væk fra det scenarie, afslutter Søren Kristensen.

ROLIGE MELDINGER FRA CENTRALBANKEN

Meldingerne fra den amerikanske centralbank tyder dog ikke på, at bankens beslutningstagere er voldsomt bekymrede for, at økonomien er på vej til at køre af sporet, fordi pengepolitikken ikke er blevet lempet i tide.

Mandag gentog Austan Goolsbee, chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, at den amerikanske centralbanks opgave ikke er at reagere på én måneds skuffende nøgletal for arbejdsmarkedet.

Han tilføjede også, at finansmarkederne er meget mere volatile end centralbankens handlinger, skrev Bloomberg News med henvisning til et interview med CNBC.

.\\˙ MarketWire