Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tidligere centralbankøkonom: USA er ubehageligt tæt på recession

5/8 17:35

Selv om USA endnu ikke er i recession, er verdens største økonomi "ubehageligt tæt på".

Det vurderer Claudia Sahm, der er tidligere økonom hos den amerikanske centralbank. Hun forudser, at centralbankens beslutningstagere kan blive nødt til at omkalibrere deres tilgang til pengepolitikken for at tage højde for de stigende risici, skriver Bloomberg News.

- Denne stigning i arbejdsløsheden har tidligere været i overensstemmelse med "starten på en recession", siger Claudia Sahm til Bloomberg med henvisning til den uventede stigning i arbejdsløsheden i fredagens jobrapport.

- Vi er der måske ikke, men vi kommer ubehageligt tæt på den situation.

Jobrapporten viste, at USA's jobskabelse aftog markant, mens arbejdsløsheden steg til 4,3 pct., hvilket fik dets tre-måneders glidende gennemsnit til at overstige det laveste niveau på 12 måneder med et halvt pct.point og udløste den såkaldte Sahm-regel.

Claudia Sahm kom med den statistiske observation for at hjælpe med at vejlede finanspolitiske beslutningstagere om, hvornår de bør stimulere for at imødegå en recession.

- Vi kommer ind i dette i en stærk position, generelt set, siger Sahm, der fortsætter:

- Hvis vi ser på alt det, vi ved om den amerikanske økonomi lige nu, er det meget usandsynligt, at vi er i en recession.

Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, sagde på onsdagens rentemøde forud for fredagens jobrapport, at det "samlede omfang" af nøgletal frem til det tidspunkt havde indikeret et "normaliserende" arbejdsmarked.

Indikatorer for første halvdel af året "signalerede ikke en svag økonomi," sagde centralbankens topchef og pegede på et lavt niveau af fyringer, "solidt" privatforbrug og en stigning i investeringerne.

.\\˙ MarketWire