Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Udsalgsskilt sat på aktiemarkederne - hudplejekoncern gik dog mod strømmen

5/8 17:43

Der var kun én vej for de europæiske aktieindeks mandag - og det var ned. Alle de store børser var under pres, og det brede Stoxx 600-indeks endte med et minus på 2,2 pct. i 487,1 på en dag, hvor kun 25 aktier endte i positivt terræn ud af de 600 i indekset.

Det er frygten for, at USA kan være på vej mod en recession, der greb investorerne, som valgte at sælge ud. Bevægelserne i Europa var dog blot krusninger i forhold til de japanske, hvor Nikkei-indekset lukkede 12,4 pct. lavere mandag.

- Det største fald i Nikkei-indekset i næsten 40 år går ikke upåagtet hen uden en eller anden form for følgevirkning på tværs af de europæiske markeder, siger Chris Beauchamp, chefanalytiker hos IG Group, til Reuters.

Stoxx 600-indekset kom under 500 for første gang siden den 15. april i fredags, efter at en lunken amerikansk arbejdsmarkedsrapport sendte aktierne ned og frygten for en recession i vejret. Mandag eftermiddag mildnedes bekymringerne dog en anelse, da tilliden i den amerikanske servicesektoren steg og nu indikerer øget aktivitet i sektoren, som udgør 80 pct. af amerikansk økonomi.

GALDERMA FREM PÅ L'OREAL-OPKØB

Trods dårligdommene mandag var der dog lidt lyspunkter på aktiehimlen.

Den schweiziske hudplejekoncern Galderma, der blandt andet laver hudpleje til at fylde rynker ud med, steg 2,5 pct. på børsen i Zürich, efter at franske L'Oreal har købt 10 pct. af aktierne.

Købsprisen er ikke oplyst, men ser man på Galdermas samlede markedsværdi, vil andelen på de 10 pct. være omkring 1,6 mia. schweizerfranc, eller 12,8 mia. kroner, værd, skriver Bloomberg News.

Opkøbet indeholder ligeledes en større partnerskabssaftale mellem L'Oreal og Galderma om at samarbejde om udviklingen af nye anti-age-produkter.

L'Oreal steg 1 pct. mandag.

Den hollandske kemikalieproducent OCI Global endte i Stoxx 600-toppen med et plus på 13,7 pct., efter at Woodside Energy har oplyst, at koncernen vil købe den hollandske koncerns ammoniakprojekt i Texas for 2,35 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire