Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, CS Wind Offshore og Jacobsen Plus

6/8 06:32

BØRSEN

MASSIVE FALD RAMMER DET GLOBALE AKTIEMARKED

Frygten for en recession har kastet aktiemarkedet ud i massive kursfald - i Danmark faldt C25-indekset mandag 3,6 pct. Den næste måned vil byde på forhøjet usikkerhed og store kursudsving, vurderer AP Pensions investeringsdirektør i lighed med andre eksperter. (Forside, side 6-8)

ØKONOMER SER INGEN RECESSION FORUDE

Den amerikanske centralbank sænker næppe renten i utide, men venter til rentemødet i september, vurderer økonomer. (Side 8)

VINDGIGANTER KÆMPER OM KONTRAKTER PÅ VIGTIGE SKIBE

Særlige skibe risikerer at blive en mangelvare i havvindindustrien. For at sikre sig kapacitet begynder flere havvindudviklere nu at efterspørge langvarige kontrakter. (Side 10)

CS WIND OFFSHORE SKIFTER DIREKTØR FOR TREDJE GANG PÅ HALVANDET ÅR

Vindleverandøren CS Wind Offshore skifter nu igen ud på direktørposten. Aalborg-virksomheden har kæmpet med store millionunderskud de seneste år. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

ET KOLLAPS I JAPAN FIK VERDENS AKTIEMARKEDER TIL AT BADE I RØDT

Der var mandag blodrøde spor overalt i de globale aktiemarkeder. Herhjemme lukkede det danske C25-indeks med det største fald i næsten to år. Men nedsmeltningen handler om mere end frygten for en amerikansk recession. En del af forklaringen skal findes i Japan. (Forside, side 2-5)

DET DANSKE AKTIEMARKED LUKKEDE I STORT MINUS

Der var bøllebank til de danske aktier på en hektisk handelsdag mandag. Men ikke alle blev ramt lige hårdt. ISS-aktien sneg sig helt op til overfladen. (Side 2)

NOVO NORDISK-AKTIEN FALDER KRAFTIGT I VÆRDI

Markedsværdien i Novo Nordisk har været under et markant pres hen over sommeren, hvor stærke kræfter trækker i markedsværdien. Men investorer bør forholde sig i ro, lyder det fra eksperter. (Side 6)

NY METODE KAN GØRE LITIUM BILLIGERE OG STÆKKE KINESISK DOMINANS

Produktionen af litium kan fordobles med en ny måde at udvinde den vigtige ingrediens i elbilbatterier på. (Side 11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GIFTIG COCKTAIL SLOG BUNDEN UD AF AKTIEMARKEDET

Frygt for en recession i USA, techselskaber med dårlige regnskaber og en japansk rentestigning har de seneste dage banket aktiekurserne verden over ned i en grad, der sjældent er set før. Selv om mandag var et blodbad på aktiemarkederne, maner analytikere og økonomer til besindighed. (Forside, side 6-7)

KINESERNE KVÆLER FREMTIDIGE MINEPROJEKTER I VESTEN

EU vil gøre sig uafhængig af Kina, når det gælder kritiske mineraler i produktion af bl.a. vindmøller og elbiler. Men udfordringerne står i kø for dem, der arbejder for ambitionen. (Side 8-9)

JACOBSEN PLUS INDKASSERER SIT FØRSTE UNDERSKUD I »HÅRDT ÅR« FOR MØBELSALG

Etablering af butikker i Danmarks to største byer har kostet penge og kræfter hos møbel- og designhuset Jacobsen Plus. Men det forventes, at underskuddet er en engangsforestilling. (Side 10)

.\\˙ MarketWire