Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kraftig modreaktion med massive stigninger i Tokyo

6/8 06:32

Mandagens voldsomme kursfald på de asiatiske aktiemarkeder er vendt til kraftige stigninger tirsdag, hvor investorerne får store del af gårsdagens massive tab tilbage.

Markedet i Tokyo åbnede med stigninger på over 10 pct., efter mandagens største enkeltdagsnedtur siden "black monday" i 1987. Også markederne i Taipei og Seoul, der begge blev hårdt ramt mandag, følger med.

Den japanske premierminister, Fumio Kishida, har været på banen tirsdag i et forsøg på at berolige markederne, der har haft Japan som epicenter for den kraftige volatilitet.

- Aktiemarkedet har bevæget sig igen i dag, og jeg tror, det er vigtigt at bedømme situationen roligt. Vi vil fortsat overvåge situationen med en høj prioritet, og udføre den økonomiske og finanspolitiske styring i tæt samarbejde med Bank of Japan, lyder det fra Kishida.

De japanske finansministerium vil mødes med Bank of Japan og det japanske finanstilsyn senere tirsdag for at gennemgå og bedømme udviklingen.

Det er dog langt fra sikket, at investorerne tager Kishidas bemærkninger til efterretning, og ifølge Nomura Securities vil den høje volatilitet sandsynligvis fortsætte i denne uge.

- Dagens stigninger kan forklares med én sætning: "et teknisk rebound" efter det kraftige fald, vurderer Nomura Securities ifølge AFP.

Også mæglerfirmaet Monex i Tokyo forventer, at den nervøse handel fortsætter.

- Markedet starter markant højere, og det bør udvikle sig til et naturligt rekyl efter gårsdagens fald, noterer Monex ifølge AFP.

MSCI's APEX 50-indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 3,0 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktieindeksfutures stigninger i New York i størrelsesordenen 1,0-2,1 pct. i de tre store aktieindeks,når markedet åbner senere tirsdag.

I Tokyo er det de chip-relaterede aktier, der fører an i stigningen. Tokyo Electron siger over 16 pct., Advantest øger 14,5 pct., og den AI-fokuseret startup-investor SoftBank Group stiger 9,3 pct.

Nikkei indekset ligger 9,8 pct. højere, og Topix-indekset øger 9,7 pct.

I Taiwan stiger Taiex-indekset 3,4 pct., og Kospi indekset i Sydkorea øger 4,3 pct., mens Singapores Strait Times falder 0,9 pct.

De kinesisk aktieinvestorer står på sidelinjen og holder sig fri af de volatile udsving.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,1 pct., og CSI 300 viger 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 0,4 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 0,5 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+9,8
Topix+9,7
Hongkongs Hang Seng+0,4
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+3,4
Sydkoreas Kospi+4,3
Indiens BSE Sensex+2,8
Singapores STI-0,9
Sydney ASX 200+0,5

.\\˙ MarketWire