Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Grøn start i sigte efter panikdyk - mandagens største tabere i fokus

6/8 08:10

Der er udsigt til fremgang på børsen herhjemme tirsdag morgen, efter at mandagens panikstemning efterhånden synes forduftet oven på C25-indeksets største fald i godt to år.

Det betyder også naturligt fokus på nogle af de aktier, det gik særligt hårdt ud over mandag - blandt andet Genmab, Vestas, Zealand Pharma og DSV, men også bankerne, der både led under uroen og på et tidspunkt kraftigt faldende renter.

Tirsdag er der igen stigende renter, hvilket kan være med til at understøtte bankpapirerne.

Som understregning af vendingen er der også massive stigninger at spore i Japan, hvor aktierne mandag tog sine største fald siden slutningen af 1980'erne.

- Tirsdag er en grøn morgen i Fjernøsten, og de store aktiefutures i USA og euroområdet fortsætter med at genvinde tabt terræn, skriver makrostrateg Philip Maldia Madsen fra Nordea i en morgenkommentar.

Mandag faldt C25-indekset med 3,6 pct. til 1877,89, og i bunden endte Genmab med et dyk på 7,4 pct. til 1775,50 kr. - også trukket ned af en aftale med tyske Biontech, der skuffede markedet.

Vestas faldt med 6,8 pct. til 155,20 kr., Zealand satte sig 6,8 pct. til 821,50 kr., og DSV faldt med 4,4 pct. til 1156,50 kr.

Tirsdag morgen løftes blandt andet transportaktierne i Asien kraftigt, hvilket også kan smitte af herhjemme, hvor Mærsk-aktierne dog allerede mandag var blandt de bedst præsterende med et fald på 0,7 pct. til 10.765 kr. til selskabets B-aktie.

SCHWEIZISK RIVAL TIL DEMANT OG GN LANCERER IMØDESET TOPPRODUKT

I høreapparatsektoren vil det tirsdag fylde i overskrifterne, at schweiziske Sonova fra morgenstunden har løftet sløret for sit længe ventede nye topprodukt, der får navnet Phonak Audéo Sphere Infinio.

Høreapparatet er baseret på to separate chip - et såkaldt dual chip-system - hvoraf den ene sikrer, at det nye produkt som det første på markedet kan få glæde af justeringer af lydindstillingerne via kunstig intelligens i realtid.

Den anden chip - Phonak Era - er hardwarebasen i selve platformen, og på den har Sonova også baseret den bredere platorm Phonak Audéo Infinio.

De nye produkter sendes på markedet i løbet af august, og dermed er der i de kommende måneder udsigt til forøget konkurrence for danske Demant og GN, som mandag endte henholdsvis 2,5 pct. lavere i 255,40 kr. og 3,0 pct. lavere i 164,80 kr.

Blandt bankpapirerne vil de stigende renter tirsdag morgen muligvis give effekt.

Danske Bank endte mandag 2,4 pct. lavere i 194,55 kr., Jyske Bank faldt 3,1 pct. til 511,50 kr., og Nordea satte sig 1,6 pct. til 75,38 kr.

ÆNDREDE KURSMÅL TIL CARLSBERG OG ALK

I analyseafdelingen er der også lidt nyt tirsdag morgen, hvor Carlsberg kan konstatere, at bryggeriet har fået sendt kursmålet i hver sin retning hos svenske SEB og norske DNB.

Hos SEB er kursmålet reduceret til 920 kr. fra 960 kr., mens DNB har skruet op til 1185 kr. fra 1110 kr., fremgik det mandag aften af Bloomberg News.

SEB har stadig anbefalingen "hold", og DNB anbefaler at købe op i Carlsberg.

For ALK kan det noteres, at kursmålet er blevet løftet til 153 kr. fra 144 kr. hos amerikanske Jefferies.

Her er anbefalingen fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Carlsberg sluttede mandag 2,5 pct. lavere i 814,80 kr., og ALK faldt 2,8 pct. til 144,30 kr.

.\\˙ MarketWire