Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Zealand og Vestas fører an i kollektiv genrejsning i C25

6/8 09:10

Der er fuld grøn plade i det danske C25-indeks tirsdag morgen, efter at mandagens panikstemning efterhånden synes forduftet oven på indeksets største fald i godt to år.

Det betyder også naturligt fokus på nogle af de aktier, det gik særligt hårdt ud over mandag - og her kommer særligt Zealand Pharma og Vestas godt tilbage, mens også blytunge Novo Nordisk trækker godt fra i toppen.

Tirsdag er der igen stigende renter, hvilket også kan være med til at understøtte bankpapirerne.

Som understregning af vendingen var der også massive stigninger at spore i Japan, hvor aktierne mandag tog sine største fald siden slutningen af 1980'erne.

C25-indekset stiger efter knap ti minutters handel tirsdag med 2,2 pct. til 1919,69 efter mandagens dyk på 3,6 pct.

Zealand Pharma og Vestas, der var blandt de tungest faldende mandag, stiger fra morgenstunden henholdsvis 5,5 pct. til 866,50 kr. og 4,1 pct. til 161,60 kr.

Tirsdag morgen løftes blandt andet transportaktierne i Asien kraftigt, hvilket også kan smitte af herhjemme, hvor Mærsk-aktierne dog allerede mandag var blandt de mest forskånede for nedturen. Tirsdag morgen stiger selskabets B-aktie med 2,0 pct. til 10.985 kr.

SCHWEIZISK RIVAL TIL DEMANT OG GN LANCERER IMØDESET TOPPRODUKT

I høreapparatsektoren vil det tirsdag fylde i overskrifterne, at schweiziske Sonova fra morgenstunden har løftet sløret for sit længe ventede nye topprodukt, der får navnet Phonak Audéo Sphere Infinio.

Høreapparatet er baseret på to separate chip - et såkaldt dual chip-system - hvoraf den ene sikrer, at det nye produkt som det første på markedet kan få glæde af justeringer af lydindstillingerne via kunstig intelligens i realtid.

Den anden chip - Phonak Era - er hardwarebasen i selve platformen, og på den har Sonova også baseret den bredere platorm Phonak Audéo Infinio.

De nye produkter sendes på markedet i løbet af august, og dermed er der i de kommende måneder udsigt til forøget konkurrence for danske Demant og GN, som tirsdag morgen rider med på den positive bølge med løft på henholdsvis 1,3 pct. til 258,80 kr. og 1,9 pct. til 168 kr.

Blandt bankpapirerne kan de stigende renter tirsdag morgen muligvis give effekt i løbet af dagen.

Danske Bank stiger fra start 2,0 pct. til 198,50 kr., Jyske Bank går 1,7 pct. frem til 520 kr., og Nordea stiger med 1,6 pct. til 76,62 kr.

ÆNDREDE KURSMÅL TIL CARLSBERG OG ALK

I analyseafdelingen er der også lidt nyt tirsdag morgen, hvor Carlsberg kan konstatere, at bryggeriet har fået sendt kursmålet i hver sin retning hos svenske SEB og norske DNB.

Hos SEB er kursmålet reduceret til 920 kr. fra 960 kr., mens DNB har skruet op til 1185 kr. fra 1110 kr., fremgik det mandag aften af Bloomberg News.

SEB har stadig anbefalingen "hold", og DNB anbefaler at købe op i Carlsberg.

For ALK kan det noteres, at kursmålet er blevet løftet til 153 kr. fra 144 kr. hos amerikanske Jefferies.

Her er anbefalingen fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Carlsberg er sammen med bryggerimakkeren Royal Unibrew i bunden af C25 med sit plus på 0,9 pct. til 822 kr., mens ALK stiger med 2,9 pct. til 148,50 kr.

.\\˙ MarketWire