Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk finanshus om carry-handel: Det er ikke overstået endnu

6/8 09:54

De store globale kursfald mandag var blandt andet udløst af den såkaldte carry-handel, der er lån i lavrentevaluta, eksempelvis yen, til køb af højere forrentede aktiver andre steder - eksempelvis amerikanske teknologiaktier.

Mandag blev yen styrket i forhold til dollar - og det fik mange investorer til at lukke store positioner, hvor der er blevet lånt til lave renter i Japan, ned.

Og til trods for, at aktiemarkederne går frem tirsdag, så er fortsat mere at give af i forbindelse med carry-handel.

Det vurderer det amerikansk finanshus JPMorgan, der fortsat ser yen er en af de mest undervurderede valutaer.

- Vi er ikke færdige på nogen måde. Selv om carry-handlen tager en puster, så er den - i det mindste i det spekulative investeringsmiljø - kun et sted mellem 50 og 60 pct. overstået, siger Arindam Sandilya, chef for globale valutastrategi, til Bloomberg TV.

Volatiliteten i yen er i den seneste uge steget på grund af frygten for en truende amerikansk recession og Bank of Japans renteforhøjelse. Carry-handler i yen var blandt de mest populære, da volatiliteten forblev lav, og investorerne satsede på, at de japanske renter ville blive på bunden, skriver Bloomberg.

.\\˙ MarketWire