Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Bedring i vente efter brandudsalg - Palantir belønnes for regnskab

6/8 14:40

En nedtonet bekymring for en amerikansk recession giver tirsdag indikation af stigninger i USA ved børsåbning i New York.

Lettelsen følger en overordentlig stor frygt for netop en recession mandag efter et par sløje nøgletal for både den amerikanske industri og jobmarkedet.

Men futures for de toneangivende aktieindeks stiger tirsdag 0,7-1,1 pct.

Derudover fik en pludselig og voldsom styrkelse af den japanske yen mandag handlerne til at sælge ud for at omlægge carry-handler, hvor lån optages i lavrentevalutaer og investeres i valutaer med højere renter.

Selv om risikoen for en recession er tiltagende, er det fortsat et usandsynligt scenarie, mener Seema Shah, der er chefstrateg i Principal Asset Management.

- Vores holdning er fortsat, at styrken i husholdningernes og selskabernes balancer afspejler, at en recession er usandsynlig, men risiciene hober sig op. Hvis de økonomiske data fortsætter med at forværres, vil Federal Reserve stå i en god position til at reagere aggressivt, siger hun til Reuters.

Mandag faldt S&P 500-indekset med 3,0 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks bakkede 3,4 pct., og Dow Jones-indekset aftog 2,6 pct.

I løbet af mandagen var stemningen noget mere dyster, inden erhvervstillidstal for servicesektoren fra ISM viste en større bedring end ventet.

PALANTIR NYDER GODT AF AI-HUNGER

Softwareproducenten Palantir har fart på i formarkedet tirsdag efter sit regnskab for andet kvartal, der foruden at slå markedets forventninger også har kastet en opjustering af sig.

Palantir var i andet kvartal understøttet af en fortsat stor efterspørgsel efter kunstig intelligens, AI. Det bidrog til fremgang pænt over markedets forventninger på toplinjen og en endnu mere udtalt positiv overraskelse for indtjeningen.

Det nedre spænd af forventningerne til tredje kvartal og for helårsprognosen overstiger markedets forventninger.

Palantir-aktien stiger 9,5 pct. i det amerikanske formarked.

Også cybersikkerhedsselskabet Crowdstrike, der for nogle uger siden blev kendt vidt og bredt efter et globalt it-nedbrud, går en grøn start i møde.

It-nedbruddet gik ikke ubemærket hen for investorerne, der har kvitteret med et samlet kursfald på 35 pct. Det er ikke noget dårligt tidspunkt at købe op i aktien, vurderer børshuset Piper Sandler, der ifølge Bloomberg News har løftet anbefalingen til "overvægt".

Aktien stiger 3,0 pct. i formarkedet.

GOOGLE OG APPLE I FOKUS EFTER DOM

Søgemaskinen Google, der ejes af Alphabet, har brudt amerikanske konkurrencelov ved at betale smartphone-producenter for at være standardvalget ved internetsøgninger.

Det har en domstol i delstaten Washington afgjort.

Alphabet har betalt 26 mia. dollar til smartphone-producenter som Apple for at være standardsøgemaskine. Det har hæmmet konkurrencen, lyder afgørelsen.

Alligevel stiger Alphabet 0,6 pct. i formarkedet efter et dyk på 4,6 pct. mandag.

Imens falder Apple, der ifølge Bloomberg News risikerer at skulle tilbagebetale penge fra Google, med 1,0 pct. i formarkedet efter at være bakket 4,8 pct. mandag.

Til gengæld er der fremgang til teknologigiganten Nvidia, der mandag led særligt under den tyngede stemning.

Aktien har siden fremkomsten af kunstig intelligens nydt store stigninger, men begejstringen har igennem den seneste tid lagt sig en smule. Mandag faldt Nvidia 6,4 pct., men tirsdag er der kurs mod en stigning på 2,9 pct.

.\\˙ MarketWire