Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos ærkerival henter ind på Wegovy: Har markedsandel på 40 pct. i USA

6/8 16:06

Novo Nordisks ærkerival Eli Lillys vægttabsmiddel, Zepbound, vinder hastigt frem i USA, hvor medicinalkæmpen hurtigt har sat sig på omkring 40 pct. af markedet for vægttabsmidler.

Det skriver Reuters med henvisning til recepttal fra analysehuset Iqwia for ugen, der sluttede den 19. juli.

Overordnet er der dog i mange tilfælde ikke tale om noget decideret valg mellem Zepbound og Novos storsælgende vægttabsmiddel Wegovy.

Fem læger oplyser således til Reuters, at deres princip for, hvilket lægemiddel, de udskriver, er ganske simpelt. Det handler nemlig om, hvilket lægemiddel, de vurderer, at apotekerne har på hylderne i øjeblikket.

Begge medicinalkæmper har da også haft store problemer med at møde efterspørgslen, og begge investerer derfor stort i at få produktionen op i gear.

I sidste uge sagde Lillys topchef, David Ricks, at Lilly venter, at Zepbound snart kan stryges af den amerikanske lægemiddelstyrelses liste over lægemidler, der er knaphed på.

FDA har efterfølgende opdateret sin liste, så det fremgår, at Zepbound er tilgængeligt, men har endnu ikke strøget Zepbound af sin mangelliste.

For Novo er de tre laveste af i alt fem doser af Wegovy stadig på FDA's mangelliste.

- For begge selskaber gælder, at den væsentligste drivkraft for resultaterne lige nu er spørgsmålet om udbud, snarere end efterspørgsel, siger Nicholas Anderson, porteføljeforvalter hos Thornburg Investment Management, der ejer Novo-aktier, til Reuters.

Ifølge fem analytikere, som nyhedsbureauet har indhentet estimater fra, ventes Lilly at vinde yderligere frem med Zepbound, så de to rivaler deler det amerikanske marked for behandling af svær overvægt nogenlunde ligeligt mod slutningen af 2024.

Herefter vil de to spillere formentlig dele markedet mellem sig, indtil udbuddet ikke længere er en udfordring. Til den tid vil en større efterspørgsel efter Zepbound, der synes at have større effekt end Wegovy, alt andet lige formentlig give Lilly et overtag, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire