Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Novo trak lettet C25 op efter skrækstart på ugen

6/8 17:04

Humøret lettede tirsdag på det danske aktiemarked efter nogle svære dage og en særlig hård start på ugen, hvor recessionsfrygt i USA tilsat uro over en styrket japansk yen bragte markederne i knæ.

Den løftede stemning gav særligt optur til de mest forslåede eliteaktier fra mandag, og helt i toppen tronede Novo Nordisk forud for sit kvartalsregnskab onsdag.

- Der er plusser i Danmark, men comebacket skal også ses i lyset af nogle hårde dage til markedet, og det samme ser vi i USA. Men stadig et meget nervøst marked - jeg er spændt på, hvordan det lukker i USA, og om niveauerne kan holdes, så der kan falde ro over tingene igen, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Nervøsiteten lurer stadig under overfladen, fortsætter han.

C25 gik samlet frem med 1,6 pct. til 1908,23.

I bunden af eliteindekset endte Ørsted og bankerne, der fulgte udviklingen i Europa.

For bankernes vedkommende var det ifølge Martin Munk fortsat uro over tilstanden i den amerikanske økonomi og udsigten til lavere renter, der trykkede, mens en sektorrotation væk fra forsyningssektoren, som Ørsted er del af, kunne forklare dagens fald.

COMEBACK TIL FLERE

Efter en svær start på ugen var der tirsdag oprejsning til flere af eliteaktierne i C25.

Novo Nordisk, der er aktuel med sit regnskab for andet kvartal onsdag morgen, steg 4,6 pct. til 888 kr. efter en længere svær periode for medicinalaktien.

Derudover var der fremgang til Vestas på 3,8 pct. til 161,05 kr., Bavarian Nordic på 4,0 pct. til 186,10 kr., mens Torm og Zealand Pharma steg 3,7 og 3,4 pct. til henholdsvis 247,80 og 849,50 kr.

I bunden faldt B-aktien i A.P. Møller-Mærsk mest med 1,5 pct. til 10.600 kr. Logistikgiganten offentliggør sit fulde regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

NYT FRA SCHWEIZ TIL DEMANT OG GN

Demant og GN fik tirsdag nyt fra deres schweiziske konkurrent Sonova, der løftede sløret for sit længe ventede nye topprodukt Phonak Audéo Sphere Infinio.

Det nye høreapparat er baseret på to separate chip, hvoraf den ene sikrer, at det nye produkt som det første på markedet kan få glæde af justeringer af lydindstillingerne via kunstig intelligens i realtid, mens den anden er selve hardwarebasen.

Demant steg 1,8 pct. til 160 kr. trods udsigten til øget konkurrence, og GN øgede 0,6 pct. til 165,85 kr.

CARLSBERG SPÅS MODGANG I KINA

Carlsberg har fået sænket sine estimater hos den nordiske storbank Nordea som følge af udsigterne til et lavere forbrug i Kina.

Også i Vesteuropa ventes salget målt i volumen at aftage i 2025, da Carlsbergs licensaftale med ølmærket San Miguel udløber med udgangen af indeværende år.

Nordea fastholder anbefalingen "hold".

Endvidere har børshuset SEB skåret Carlsbergs kursmål til 920 kr. fra 960 kr. , mens norske DNB omvendt har løftet til 1185 kr. fra 1110 kr. Anbefalingerne er henholdsvis "hold" og "køb".

Carlsberg gik 0,7 pct. frem til 820,40 kr.

ALK-Abelló fik løftet kursmålet til 153 kr. fra 144 kr. hos amerikanske Jefferies, der har gentaget anbefalingen "hold".

ALK steg 3,5 pct. til 149,30 kr.

Her er anbefalingen fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

H+H indgik en betinget aftale om salg af jord og bygninger i Polen for 190 mio. kr. Gennemførelsen af transkationen er tinget af en skatteafgørelse, oplyser porebetonproducenten.

Tirsdag steg H+H 3,5 pct. til 99 kr.

.\\˙ MarketWire