Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Bayer straffet for regnskab i lettet marked

6/8 17:55

Den tyske kemikoncern Bayers regnskab faldt på ingen måde i markedets smag tirsdag, hvor den underliggende vækst skuffede trods en toplinje over forventning.

Blandt højdespringerne var schweiziske Sonova efter lanceringen af en række nye produkter, der blandt andet gør brug af kunstig intelligens.

Den generelle stemning i Europa viste bedring tirsdag, hvor forskrækkelsen fra mandag med recessionsfrygt i USA fortog sig sammen med afviklingen af en række carry-handler - lån i lavrentevalutaer.

Det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 gik frem med 0,3 pct.

- Afviklingen af carry-handler er muligvis lettet for nu, men markedet er forståeligt betænkelige ved tanken om, at de genoptages igen, givet hvor forankret det var blevet, efter at Japan havde holdt renterne under nul eller nær nul så længe, siger analytiker Patrick O'Hare fra Briefing.com til AFP.

Kemikoncernen Bayer fik baghjul tirsdag trods en omsætning over forventning og en opjustering af forventningerne til salgsvæksten i Pharma-divisionen.

Selv om det justerede driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, var efter analytikernes bog, så de underliggende resultater "kedelige ud", skriver Deutsche Bank i en analyse ifølge Bloomberg News.

Bayer faldt 6,1 pct. til 25,32 euro.

I modsat ende steg verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, efter lanceringen af sit nye topprodukt.

Dertil har selskabet lanceret to produktplatforme, hvoraf den ene skal bære Sonovas nye flagskibsprodukt.

Høreapparatet Phonak Audéo Sphere Infinio bliver det første af sin slags på markedet, der er direkte understøttet af kunstig intelligens.

Sonova steg 6,0 pct. til 272,20 schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire