Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Novo og Mærsk agerede ballast for varm C25-ballon

7/8 17:03

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk og Mærsk trak onsdag kraftigt ned i et ellers positivt eliteindeks, der fulgte en generel positiv udvikling for de globale aktiemarkeder.

- Herhjemme har vi fået et afbræk i den megen fokus på makrotal, da der er kommet tal fra Novo og Mærsk. Specielt Novo er man ikke helt vant til skuffer, siger Danske Banks chefhandler Mads Zink til MarketWire.

Han pointerer, at usikkerhed med hensyn til fedmebehandlingen Wegovy er med til at trykke aktien.

Nedturen i slutningen af sidste uge og mandag var blandt andet drevet af skuffende nøgletal fra USA og en afvikling af yen carry-handler, hvor sidstnævnte blev drevet af en renteforhøjelse fra den japanske centralbank.

Onsdagens optur for de globale aktiemarked kom i kølvandet af en kommentar fra vicechefen for den japanske centralbank, der nedtonede chancerne for en renteforhøjelse på kort sigt.

Trods den kedelige udvikling for de to regnskabsaktuelle selskaber fulgte det danske C25-indeks med et samlet plus på 0,7 pct. til 1921,14 en meget positiv udvikling i Europa, hvor Stoxx 600-indekset ved dansk lukketid lå med en stigning på 1,7 pct.

NOVO STRAFFES FOR SVAGERE END VENTET SALG AF TOPPRODUKTER

Novo Nordisk skuffede i andet kvartal med fedmemidlet Wegovy, der kun nåede et salg på 11,7 mia. kr., hvor der var ventet et salg på 13,5 mia. kr. Det skuffende salg skyldtes delvist en ekstra rabatgivning i perioden.

Medicinalkæmpen skuffede også med salget af det med afstand største produkt, Ozempic, der nåede 28,9 mia. kr. mod ventet 29,8 mia. kr.

Skuffelsen var med til at drive Novo-aktien ned med 6,7 pct. til 828,40 kr., hvilket Henrik Hallengreen Laustsen, der er analytiker hos Jyske Bank, synes er lige til den grove side.

- Umiddelbart synes jeg, at kursreaktionen er lidt hård. Vi fik den ventede opjustering, og så er der selvfølgelig det, at mikset er lidt ufordelagtigt for investorer, fordi fedmeforretningen skuffer med Wegovy, som fylder meget, siger han til MarketWire.

- Vi får så at vide, at halvdelen af den skuffelse skyldes en rabatjustering, som Novo foretager sig af og til. Selv efter det er der så en lille skuffelse alligevel, og Ozempic skuffer også lidt på grund af nogle leveringsproblemer i Europa, og det er nok det, markedet reagerer på, fortsætter han.

MÆRSKS HOVEDTAL LAVERE END VENTET

Der var ikke meget drama i Mærsks regnskab for andet kvartal, efter at transport- og logistikselskabet allerede i sidste uge havde opjusteret forventningerne og præsenteret få foreløbige tal.

Men essensen i regnskabet var dog, at hovedtallene - også de nye af slagsen - var under konsensus i markedet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Derfor faldt Mærsks B-aktie med 2,3 pct. til 10.360 kr.

MEDVIND TIL CYKLISKE AKTIER

I toppen af indekset lyste i stedet vindmølleproducenten Vestas, der også fik tørre tæsk i mandagens omfattende nedtur, klarest op med sin stigning på 5,0 pct. til 169,05 kr.

Danske Banks chefhandler forklarer, at Vestas-aktien typisk er blandt dem, der falder mest, når der er uro på markederne.

- Den kommer rigtig fint igen, og har snart vundet alt det tabte tilbage. Så det er lidt cykliske aktier, du køber nu her, og dermed også Vestas, udtaler han.

Blandt de cykliske aktier var der også medvind for DSV, der endte 3,2 pct. højere i 1213,50 kr. samt Nordea og Danske Bank, som steg med henholdsvis 2,5 pct. og 2,0 pct.

De danske bankaktier fulgte en positiv udvikling for bankerne i Stoxx 600-indekset, der ved dansk lukketid steg med 2,9 pct.

Danske Banks chefhandler forklarer, at bankerne fik mange klø, da man troede at renterne skulle ned, og onsdag samlede man så aktierne op igen.

Uden for C25 var der også nyt fra banksektoren med regnskabet fra Ringkjøbing Landbobank, der steg 1,1 pct. til 1100 kr. efter endnu et solidt regnskab for andet kvartal.

FLSMIDTH OPJUSTERER MARGINPROGNOSEN

FLSmidth kunne onsdag eftermiddag opjustere sine forventningerne til indtjeningsgraden med henvisning til en stærkere eksekvering af strategien end ventet, mens omsætningsprognosen fik et mindre tryk ned.

- Regner man baglæns i forhold til den gamle prognose og midterintervallet, så er indtjeningsniveauet faktisk løftet med 6 pct., siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Investorerne tog også godt imod meldingen og sendte aktien op med 2,2 pct. til 341 kr.

.\\˙ MarketWire