Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic modtager milliardordre på koppevaccine til USA

8/8 07:07

Bavarian Nordic har modtaget en stor ordre på selskabets koppevaccine Jynneos fra den amerikanske regering.

Ordren lyder på samlet set 156,8 mio. dollar svarende til godt 1,07 mia. kr.

Det meddeler Bavarian Nordic torsdag morgen.

Råvaccinen, der udgør 139,7 mio. dollar af kontraktens værdi, vil blive produceret og faktureret i 2024, og vil delvist genopfylde lageret, der blev anvendt til produktionen af vacciner i forbindelse med mpox-udbruddet i 2022, meddeler selskabet.

Aftalen rummer også andre ydelser for perioden 2025-2027 til en værdi af i alt cirka 17 mio. dollar, hvilket inkluderer opbevaring af vacciner i USA.

- Vores koppe/mpox-vaccine udgør et centralt element i USA's biologiske beredskab, hvilket blev tydeliggjort i forbindelse med mpox-udbruddet i 2022. Det var også den første vaccine, der med succes blev udviklet under Project BioShield-programmet, udtaler Bavarians administrerende direktør Paul Chaplin i meddelelsen.

Kontrakten har ikke indflydelse på Bavarians økonomiske forventninger til 2024, men vil øge værdien af indgåede kontrakter inden for forretningsområdet Public Preparedness fra cirka 1600 mio. kr. til cirka 2500 mio kr.

I alt forventes der 2700–3000 mio. kr. fra den del af forretning i 2024, hvoraf den udestående del forventes at komme fra enkelte yderligere regeringskontrakter senere i år.

.\\˙ MarketWire