Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Drukner i rødt trykket af negativ udvikling i USA og i Asien

8/8 13:03

Ikke et eneste af det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600's underindeks formår torsdag at præstere et plus i et marked domineret af pessimistisk udvikling i først New York og siden i Asien, hvor frygten for amerikanske recession igen har fat i handlerne.

Torsdag middag falder Stoxx 600-indekset 0,9 pct. til 491,7 med it-aktierne i bunden med et fald på 1,9 pct. på sektorbasis. Dermed spejler sektoren en tilbagegang på 1,1 pct. i det amerikanske, teknologidominerede Nasdaq-indeks.

Ejendomsaktierne falder 1,6 pct. på sektorbasis.

Bedst klarer kommunikationsaktierne sig med et med overskueligt tab på 0,2 pct., og forsyningsselskaberne viger 0,3 pct.

Handelsdagen byder ikke på makrodata, der på afgørende vis kan lette frygten for misvækst i den amerikanske økonomi, så handlerne må tage til takke med inspiration fra eftermiddagens sekundære amerikanske jobdata for nytilmeldte ledige i sidste uge.

De ventes at vise et fald i tilgangen til 240.000 fra 249.000 nye ledige ugen før.

Selskabsmæssigt skiller det britiske forsikringsselskab Beazley sig positivt ud med et plus på 12,6 pct. torsdag middag. Beazley har i forbindelse med sit regnskab opjusteret prognosen for sin combined ratio-prognose for 2024 og næsten fordoblet sit halvårsoverskud til til 728,9 mio. dollar.

Og ligeledes britiske Entain følger trop med et plus på 7,4 pct., efter at spillekoncernen har fremlagt positivt overraskende halvårsoverskud samt forventninger for hele året, om overstiger handlernes estimater ifølge Bloomberg News.

Omvendt får industriselskabet Spirax klø efter sit halvårsregnskab, hvor et justeret overskud før skat på 138 mio. pund ikke kunne leve op til markedets forventninger om et overskud på 150 mio. pund. Heller ikke den organiske vækst kunne matche estimaterne ifølge Bloomberg News, og aktien falder 8,5 pct.

.\\˙ MarketWire