Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-analytiker om stærke salgstal fra ærkerival: På den korte bane er det en hjælp

8/8 15:00

Onsdag kunne Novo Nordisks rival, Eli Lilly, præsentere et særdeles stærkt regnskab for andet af kvartal for 2024.

Salget af fedmemedicinen Zepbound og diabetesmedicinen Mounjaro er eksploderet, og det har sendt Eli Lilly-aktien op med 13 pct. i formarkedet.

Noget, som også smitter af på Novo Nordisk-aktien herhjemme, som onsdag eftermiddag er steget med 4,7 pct for dagen. Det er på trods af, at Eli Lilly betragtes som Novo Nordisks ærkerival i kampen om markedet inden for fedme- og diabetesbehandling.

Ifølge analytiker fra Sydbank, Søren Løntoft Hansen, handler det for de to kombettanter på nuværende tidspunkt mest om at få bygget markedet op omkring særligt fedmemedicin.

- I hvert fald på den lidt korte bane hjælper de måske mere hinanden, end de konkurrerer mod hinanden, fordi de bygger en form for bevidsthed omkring de her produkter, siger han.

- Det er i hvert fald det, vi har set i årevis, at de her to selskaber har nydt godt af hinanden i at bygge markedet op indenfor diabetesbehandling, og det samme, tror jeg, vil gøre sig gældende indenfor fedmebehandling, siger han videre.

Derfor skal Eli Lillys gode resultater ikke nødvendigvis ses som en dårlig ting for Novo Nordisk. Så længe Novo Nordisk fortsat er i stand til at afsætte al den fedme- og diabetesmedicin, de producerer, mener Sydbank-analytikeren.

- Det afspejler jo en tårnhøj efterspørgsel, og det synes jeg jo egentlig er et positivt element i Eli Lillys regnskab, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire