Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Investorerne blev formildet af positivt jobtal fra USA

8/8 17:57

Et positivt overraskende amerikansk jobtal bragte torsdag eftermiddag lidt beroligelse til finansmarkederne, som i de tidligere handelstimer var styret af bekymring for misvækst i den amerikansk økonomi efter fredagens sløje amerikanske jobrapport med skuffende jobskabelse.

For det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks var effekten en lukning med et plus på 0,1 pct. til 496,37 efter et fald ved middagstid på 0,9 pct.

Flere underindeks skiftede fra rød til grønt - for eksempel dagligvarer og kommunikation, mens de rentefølsomme ejendomsaktier søgte til bunden med et fald på 0,3 pct., i takt med at renterne steg som konsekvens af de mere fortrøstningsfulde finansmarkeder.

Selskabsmæssigt scorede det britiske forsikringsselskab Beazley flest point med et plus på 10,8 pct. i toppen af Stoxx 600-indekset. Beazley opjusterede i forbindelse med sit regnskab prognosen for sin combined ratio-prognose for 2024 og næsten fordoblede sit halvårsoverskud til til 728,9 mio. dollar.

Topscoreren blev fulgt af det London-baserede medicinalselskab Hikma Pharmaceuticals, som også steg på positivt regnskab inklusive opjusterede forventninger, som overhaler markedets estimater. Hikma venter et driftsoverskud på 700-730 dollar i 2024 mod estimerede 647,4 mio. dollar ifølge Bloomberg News. Aktien steg 8,3 pct.

Omvendt fik industriselskabet Spirax klø efter sit halvårsregnskab, hvor et justeret overskud før skat på 138 mio. pund ikke kunne leve op til markedets forventninger om et overskud på 150 mio. pund. Heller ikke den organiske vækst kunne matche estimaterne ifølge Bloomberg News, og aktien faldt 7,4 pct.

.\\˙ MarketWire