Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Eli Lilly toppede bredt comeback - S&P 500 i største hop i næsten to år

9/8 06:32

Medicinalkæmpen og Novo-konkurrenten Eli Lilly skød i vejret på den amerikanske børs torsdag, hvor der var dømt bredspektret comeback oven på et dyk onsdag aften, hvor en svag obligationsauktion genoplivede frygten om en større nedgang i økonomien.

Og fredag kan fremgangen fortsætte, da futures for de tre hovedindeks på Wall Street ligger i spinkle plusser på 0,1-0,2 pct.

Sidste uges svært skuffende arbejdsmarkedsrapport skabte ellers også kortvarigt panik på de finansielle markeder over hele kloden, men en række analytikere og økonomer har siden vurderet, at udsalget var overgjort.

Torsdag gav den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige også lidt mere ro på, da den viste sig lavere end ventet med 233.000 nye ledige. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet 240.000 førstegangsledige.

- Der er gode nyheder med de nytilmeldte ledige, der lander lavere end ventet. Det er svært at tro, at en recession allerede er begyndt. Vi udviser forsigtighed, men vurderer, at den panik, der startede tidligere på måneden, var overgjort, siger Chris Zaccarelli, der er investeringsdirektør hos Independent Advisor Alliance, til Bloomberg News.

S&P 500-indekset steg med 2,3 pct. og endte dermed med sit største plus på en enkelt dag siden november 2022, Nasdaq-indekset gik 2,9 pct. frem, og Dow Jones-indekset steg med 1,8 pct.

ELI LILLYS TOPPRODUKTER LEVEREDE FREMRAGENDE

Den amerikanske medicinalkæmpe Eli Lilly, der er ærkerival til danske Novo Nordisk, kunne modsat det danske selskab vise overraskende stærke takter for de vigtigste kort inden for fedme- og diabetesbehandling i andet kvartal.

Salget af Eli Lillys fedmehåb Zepbound, der konkurrerer med Novos Wegovy, landede i kvartalet på 1243,2 mio. dollar - svarende til 8489,6 mio. kr. Her ventede analytikerne adspurgt af Bloomberg News kun 818,9 mio. dollar. Zepbound blev lanceret i USA i november 2023.

I andet kvartal steg salget af Mounjaro, der kæmper med Novos Ozempic, desuden til 3,09 mia. dollar fra 979,7 mio. dollar, mens analytikerne ventede 2,37 mia. dollar.

Eli Lilly oplyste desuden i sit regnskab, at medicinalgiganten har fået yderligere klarhed om timingen og tempoet for udvidelsen af produktionen samt en planlagt lancering af diabetesmidlet Mounjaro uden for USA.

Aktien steg med 9,4 pct. til 844,57 dollar.

I den modsatte grøft var Warner Brothers Discovery, der har taget en gevaldig nedskrivning på 9,1 mia. dollar på sine traditionelle tv-kanaler, der blandt andet omfatter CNN og TNT.

Selskabet erkender dermed, at værdien af kanalerne ikke er den samme, som da selskabet blev skabt gennem en fusion mellem WarnerMedia og Discovery for to år siden.

Investorerne reagerede torsdag ved at sende aktien ned med 9,1 pct. til 7,01 dollar.

UNDER ARMOUR STEG TOCIFRET EFTER LILLE OPJUSTERING

Blandt de lidt mindre navne tog tøjkæden Under Armour en kæmpe stigning oven på en ellers noget marginal opjustering. Under Armour opjusterede nemlig sin prognose for det justerede resultat per aktie med 1 cent til 0,19-0,22 dollar mod ventet 0,20 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det skete i regnskabet for første kvartal 2024/25, der i øvrigt akkurat gav et justeret overskud på 1 cent per aktie mod et ventet tab på 8 cent blandt analytikerne.

Resultatet kom på baggrund af en omsætning, der faldt 10 pct. til 1,18 mia. dollar mod ventet 1,14 mia. dollar blandt analytikerne.

Under Armour-aktien steg med 19 pct. til 7,70 dollar.

Klar fremgang var der også til Beyond Meat, som leverede over forventning med både toplinjen og bruttomarginen i andet kvartal, hvilket blev bemærket af flere analytikere.

Aktien blev sendt op med 24,6 pct. til 6,53 dollar.

.\\˙ MarketWire