Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Lettelsens suk spreder sig og turbulent uge slutter med plus

9/8 06:32

En turbulent uge på de finansielle markeder sluttes med fremgang på de asiatiske markeder. Torsdagens amerikanske jobdata for nytilmeldte ledige dulmede bekymringen om, at verdens største økonomi kunne tippe ind i recession, og det leder en uge med op- og især nedturer til en positiv afslutning.

Fredag ligger de asiatiske børser i positivt terræn, hvor især de japanske aktieindeks stiger.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, ligger 1,9 pct. højere, mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 1,7 pct.

I Kina går Shanghai Composite og CSI 300 begge frem med 0,1 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,9 pct.

Det var sidste uges amerikanske jobrapport, der satte gang i stor aktieudsalg og udsving på de finansielle markeder. Jobskabelsen endte langt under prognoserne og vækkede frygten for, at den amerikanske centralbank kan have ventet for længe med at sænke renten.

Jobtallene kom blot et par dage efter, at den amerikanske centralbank antydede en rentenedsættelse i september, og Bank of Japan annoncerede sin anden forhøjelse på 17 år, og antydede, at der skulle komme flere. Det gav yen luft under vingerne til en solid styrkelse overfor dollar - og det accelererede en hurtig afvikling af den såkaldte carry-handel, hvor handlende udnytter den svagere valuta til at købe aktiver med højere afkast såsom amerikanske aktier.

Aktiemarkederne verden over oplevede en nedsmeltning i mandags, hvor Nikkei-indekset dykkede mere end 12 pct. i sit største fald på én dag siden "black monday" i 1987.

Men torsdag viste nye amerikanske tal, at arbejdsmarkedet fortsat er stærkt, og det gav de tre hovedindeks på Wall Street i det største plus siden november 2022. Fredag morgen ligger de amerikanske futures fortsat igen i plus.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,9
Topix+1,7
Hongkongs Hang Seng+1,9
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex+3,1
Sydkoreas Kospi+1,4
Indiens BSE Sensex+0,9
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+1,3

.\\˙ MarketWire