Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab-topchef om fulde rettigheder til lægemiddelkandidat: Regional partner mulig

9/8 06:34

Der hersker stor tilfredshed i Genmab med, at selskabet tidligere på ugen overtog de fulde rettigheder til lægemiddelkandidaten Acasunlimab fra tyske Biontech. Så derfor planlægger Genmab heller ikke at gå på jagt efter en ny partner at dele udgifter og fremtidige indtægter med.

Det er meldingen fra Jan van de Winkel, der er topchef i Genmab, torsdag på en telekonference for analytikere.

- Vi er meget, meget glade for, at det nu er helejet, siger Jan van de Winkel.

- Vi mener, at det er et fantastisk molekyle, som potentielt kan blive positioneret meget bredere, end det indledningsvist udvikles til, og vi har til hensigt at holde fast i det indtil videre, fortsætter Genmab-topchefen.

Helt udelukke, at der kommer en ny partner ind over, vil han dog ikke. Men det bliver tilsyneladende i et mindre omfang, end aftalen med Biontech.

- Det, vi potentielt kan gøre i fremtiden, er at kigge efter en partner til udvalgte områder, for eksempel Kina. Vores nøglemarkeder er i øjeblikket, som du ved, USA og Japan. Vi vil sandsynligvis bevæge os ind i de fire største EU-markeder plus Storbritannien med nogle af vores produkter i fremtiden. Men måske er Kina et godt territorium at kigge efter en regional partner, siger Jan van de Winkel.

STORT KURSFALD EFTER ANNONCERET AFTALE

Da Genmab i mandags annoncerede, at det har overtaget de fulde rettigheder til Acasunlimab, faldt aktien med 7,4 pct.

Nedturen hang ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen muligvis sammen med, at aftalen på sigt vil øge Genmabs omkostningsbase. Desuden læste investorerne muligvis noget negativt ind i Biontechs beslutning om ikke deltage i den videre udvikling af lægemiddelkandidaten.

Jan van de Winkel understreger torsdag på telekonferencen flere gange, at Genmab er glad for nu at eje de fulde rettigheder. Selv begrundede Biontech mandag sin beslutning med selskabets porteføljestrategi inden for forskning og udvikling.

- Vi er meget, meget tilfredse, og vi vil gå aggressivt frem og bevæge det mod registreringsstudier, siger Jan van de Winkel.

Allerede i år vil Genmab indlede et fase 3-studie med Acasunlimab til behandling af ikke-småcellet lungekræft.

Her bliver midlet sammenlignet med kemiterapiformen Docetaxel, oplyser Tahamtan Ahmadi, der er medicinsk direktør.

Et fase 3-studie er også undervejs med lægemiddelkandidaten Rina-S, som Genmab fik føjet til sin pipeline i forbindelse med købet af amerikanske Profoundbio tidligere i år.

Rina-S vil blive testet i fase 3 som andenbehandling af platinresistent æggestokkræft.

.\\˙ MarketWire