Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmabs kassemester om højere prognose for driftsomkostninger: Skyldes alene opkøb og Biontech-aftale

9/8 06:34

Genmabs omkostninger var på forhånd i fokus op til regnskabet for andet kvartal torsdag, efter at et gigantisk opkøb af amerikanske Profoundbio blev gennemført i maj.

Genmab havde derfor stillet en opdateret prognose i udsigt, om end selskabet allerede i maj annoncerede, at driftsomkostningerne som følge af opkøbet ville lande i den øvre ende eller moderat over det oprindelige prognoseinterval på 12,4-13,4 mia. kr.

Oven i overtog Genmab så mandag de fulde rettigheder til lægemiddelkandidaten Acasunlimab fra tyske Biontech og skal dermed selv stå for alle omkostningerne til den videre udvikling. Det gælder blandt andet et fase 3-studie med Acasunlimab til behandling af metastastisk ikke-småcellet lungekræft.

På torsdagens telekonference gjorde Genmabs finansdirektør, Anthony Pagano, derfor en dyd ud af at vise, hvordan selskabet er kommet frem til sin nye prognose for årets driftsudgifter, og at ændringen alene skyldes de to handler.

Og her er det ifølge Anthony Pagano værd at tage udgangspunkt i midtpunktet af den nye og gamle prognose for driftsomkostningerne på henholdsvis 14,1-14,7 mia. kr. og 12,4-13,4 mia. kr.

Midtpunktet af den nye prognose er 14,4 mia. kr., og midtpunktet af den gamle er 12,9 mia. kr. Så forskellen mellem de to er altså 1,5 mia. kr.

Og for at nå frem til det beløb er der fire væsentlige poster, der spiller ind. Det gælder ifølge Anthony Pagano driftsudgifter til Profoundbio-opkøbet på 800 mio. kr., men fraregnet 300 mio. kr. i besparelser, som er høstet i forbindelse med sammenlægningen.

Hertil kommer 400 mio. kr. til opkøbs- og integrationsomkostninger i forbindelse med overtagelsen af Profoundbio.

Og endelig påvirker Biontech-aftalen med ekstra 600 mio. kr. Samlet giver det netop 1,5 mia. kr.

Imidlertid modsvares de ekstra Biontech-omkostninger fuldt ud af tilsvarende højere omsætning på 600 mio. kr. som følge af Biontech-aftalen.

- Så det (Biontech-aftalen, red) har ingen indflydelse på driftsindtjeningen, fastslår Anthony Pagano.

På toplinjen løfter Genmab forventningerne fra 18,7-20,5 mia. kr. til nu 20,5-21,7 mia. kr. og altså medregnet de 600 mio. kr. fra Biontech-aftalen.

En væsentlig årsag er imidlertid også opjusterede forventninger til supersællerten Darzalex, der nu vente at bidrage med royaltyindtægter på 13,3-13,8 mia. kr. mod tidligere 12,6-13,3 mia. kr.

Målt på driftsresultatet venter Genmab nu at lande i intervallet 4,9-6,7 mia. kr. mod tidligere 4,6-7,1 mia. kr.

.\\˙ MarketWire