Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmabs toplinjevækst fremhæves hos Sydbank

9/8 06:34

Genmabs toplinje udviklede sig flot i andet kvartal, blandt andet drevet af supersællerten Darzalex, men også af stigende indtægter fra partneren Novartis' salg af Kesimpta til behandling af sklerose.

Desuden udvikler salget af kræftmidlet Epkinly/Tepkinly, som Genmab comarkedsfører i USA og Japan med Abbvie, sig flot. Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen torsdag oven på kvartalsregnskabet, der blev offentliggjort kort efter børslukketid.

Han venter af samme grund en positiv modtagelse på aktiemarkedet fredag, dog med det men, at markedet længe har set skævt til aktien. Desuden kan der komme nyt frem om pipelinen på telekonferencen i aften.

- Genmab-aktien har haft det hårdt, og der hersker en bekymring omkring udløbet af royalty-indtægterne fra Darzalex omkring slutningen af årtiet. Og en del af opjusteringen er jo relateret til Darzalex, så investorerne vil måske stadigvæk have den bekymring, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

- Men jeg synes jo, at det er et regnskab, der med udgangspunkt i, at aktien har haft det svært, bør give Genmab et løft, så den outpermer det generelle marked, fortsætter han.

STOR TOCIFRET VÆKST FOR DARZALEX

Genmabs andel af partneren Johnson & Johnsons Darzalex-salg landede i andet kvartal på 3731 mio. kr. og voksede dermed knap 28 pct. fra 2923 mio. kr. i samme kvartal året før.

Salget af kræftmidlet Epkinly/Tepkinly, som Genmab comarkedsfører i USA og Japan med Abbvie, nåede en omsætning på 431 mio. kr.

Genmabs samlede toplinje steg til 5402 mio. kr. fra 4169 mio. kr., mens bundlinjen voksede til 1408 mio. kr. fra 1335 mio. kr. i andet kvartal året før.

Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Genmab ventet en omsætning på 4958 mio. kr. og et overskud efter skat på 1356 mio. kr.

Estimaterne er dog indsamlet af Genmab, inden selskabets partnere kom med salgstal for andet kvartal, så analytikerne kan efterfølgende have finjusteret deres estimater.

PRÆCISERET PROGNOSE

Samlet løfter Genmab også sin prognose for toplinjen til nu 20,5-21,7 mia. kr. fra tidligere 18,7-20,5 mia. kr., mens driftsoverskuddet præciseres til 4,9-6,7 mia. kr. fra tidligere 4,6-7,1 mia. kr.

Det skyldes, at Genmab også venter stigende driftsomkostninger til forskning og udvikling i forbindelse med købet af Profoundbio tidligere i år.

Driftsomkostningerne ventes nu at lande på 14,1-14,7 mia. kr. mod tidligere den øvre ende eller moderat over den oprindelige prognose på 12,4-13,4 mia. kr.

Medregnet er også opkøbs- og intergrationsomkostningerne og effekterne af overtagelsen af de fulde rettigheder til lægemiddelkandidaten Acasunlimab fra Biontech, der blev annonceret tidligere i denne uge.

- Så det mudrer selvfølgelig billedet lidt, men det ændrer ikke ved, at det underliggende i den her prognose er positiv, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire