Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novo og Bavarian i toppen af grønt marked

9/8 11:38

Bavarian, Novo Nordisk og ISS er at finde i toppen af det danske eliteindeks fredag middag, hvor de fleste aktier uvant er klædt i grønt efter en uge, hvor rødt har været længst fremme på podiet.

I middagshandlen stiger eliteindekset 1,1 pct. til 1947,59, hvor kun Coloplast og Ambu ligger med fald på 1,3 og 0,1 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

- Ugen har budt på lidt af hvert, og de finansielle markeder har vist sig fra den værste side, hvor der er reageret på alt og intet. Lige nu ser det ud til, at vi kommer til at slutte ugen af i grønt, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

Helt i top ligger Novo Nordisk, der opjusterede i sit regnskab i onsdags - men fik klø, Bavarian Nordic, der torsdag kunne annoncere en stor ordre på koppevaccine til USA - men fik klø, og ISS, der også torsdag fik en britisk milliardkontrakt i hus - men fik klø.

- Det har ikke været noget rationalt marked - derimod har det været meget forsigtigt. Og ISS' kanonordre i går fik ikke aktien til at røre synderligt på sig. Det samme gjorde sig gældende med Bavarian. Men det kommer i dag, siger Lars Hytting.

Bavarian stiger 2,7 pct. til 193,65 kr., og ISS går 1,9 pct. frem til 125,90 kr. efter henholdsvis et plus på 0,1 pct. og et fald på 0,2 pct. torsdag

NOVO STRÅLER

Novo Nordisk overstråler dog eliteaktierne ved middagstid med et plus på 2,8 pct. til 887,90 kr. Dermed får medicinalkoncernen lidt medvind igen - efter et fald 6,7 pct. onsdag på regnskabet med opjusteringen. Aktien steg dog også torsdag - med 4,3 pct.

Investorerne kan ikke rigtig finde ud af, hvilket ben de skal stå på i forbindelse med regnskabsaktuelle Genmab. Efter et dyk i fredagens danske børsstart ligger aktien midt på dagen med et plus på 0,1 pct. til 1829 kr.

Genmab kom med regnskab sent torsdag. Her blev forventningerne til omsætningen for hele året løftet mens forventningerne til driftsindtjeningen blev præciseret i et regnskab, der var klart bedre end ventet af analytikerne.

Toplinjen var drevet af et flot salg af supersællerten Darzalex og stigende indtægter fra partneren Novartis' salg af Kesimpta til behandling af sklerose og kræftmidlet Epkinly/Tepkinly, som Genmab markedsfører i USA og Japan sammen med Abbvie. For hele året venter Genmab nu en omsætning på 20,5-21,7 mia. kr. mod tidligere 18,7-20,5 mia. kr.

Forventningerne til driftsoverskuddet for hele 2024 lyder nu på 4,9-6,7 mia. kr. mod tidligere ventet mellem 4,6 og 7,1 mia. kr.

MÆRSK FÅR HÆVET ANBEFALING AF CLARKSONS

Blandt de største aktier er der også medvind for Mærsk. Analysehuset Clarksons Securities, som har specialiseret sig inden for shipping, løfter anbefalingen efter onsdagens regnskab til "køb" fra "neutral" og kursmålet til 14.000 kr. fra 12.512 kr.

Der er også landet den ugentlige opgørelse fra rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der viste et fald på 2,4 pct. til 3253,89 i den forgangne uge.

Mærsks B-aktie stiger 1,2 pct. til 10.565 kr.

NORDEN HANDLES UDEN UDBYTTE MEN HØJERE KURSMÅL

Norden stiger 2 pct. eller 5,40 kr. til 278,20 kr. til trods for ekstra modvind fra fragået udbytterettighed på 2 kr. per aktie fragår.

Udbyttet blev annonceret i forbindelse med torsdagens halvårsregnskab, der fik investorerne til at trække følehornene lidt til sig og sende aktien 2,7 pct.

Blandt analytikerne hos den svenske storbank SEB er der dog tilfredshed at spore oven på regnskabet, da de har valgt at løfte kursmålet for rederiaktien til 405 kr. fra 380 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "køb."

.\\˙ MarketWire