Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Bred fremgang efter turbulent uge - madleverandører til tops

9/8 12:51

De europæiske madleveringstjenester er blandt højdespringerne fredag i et overvejende positivt marked.

Bedst går det Just Eat Takeaway, der har fået positive ord fra et amerikansk børshus, og Deliveroo, som har imponeret med sin kvartalsopgørelse.

Det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 stiger fredag eftermiddag 0,7 pct.

Selv om usikkerheden stadig ulmer under overfladen, synes alt at være glemt, når der kigges på indeksniveauet for Stoxx 600.

Med et indeks på 500 har der fælleseuropæiske kurs mod en stigning for ugen, selv om det mandag faldt 2,2 pct.

- Investorerne køber op efter fald ... med den manglende likviditet i markedet kan vi komme til at se yderligere volatilitet i de kommende måneder, og det kan betyde, at aktiemarkederne går tilbage, siger Teeuwe Mevissen, der er seniormakrostrateg i Rabobank, til Reuters.

Mandag fik markedet sidste uges amerikanske nøgletal og en japansk rentesænkning galt i halsen. Det førte til store fald på aktie- og råvaremarkedet og en tilflugt i obligationer med rentefald til følge.

FREMGANG TIL TAKE-AWAY-LEVERANDØRER

Fastfoodleverandøren Just Eat Takeaway er blandt højdespringerne fredag, efter at børshuset Morgan Stanley har hævet anbefalingen til positive "outperform".

Børshuset vurderer nemlig ifølge Bloomberg News, at gebyrloftet i den amerikanske storby New York City nu med større sandsynlighed vil blive løftet, efter at et knebent flertal i byrådet har stemt for forslaget.

Det kan betyde et løft i driftsindtjeningen på 50 mio. euro for datterselskabet Grubhub, vurderes det.

Just Eat stiger 4,0 pct. til 12,72 euro.

Imens stiger den britiske branchefælle Deliveroo med 4,5 pct. til 147,30 pence, efter at selskabet har oppræciseret sine årsforventninger og igangsat et aktietilbagekøbsprogram på 150 mio. pund efter et stærkt første halvår.

I perioden realiserede Deliveroo et justeret driftsoverskud på 61,7 mio. pund, mens der ifølge Bloomberg News var ventet 51,6 mio. pund.

.\\˙ MarketWire